Громаді Тальнівщини передали Мисливський замок Шувалова

Громаді Тальнівщини передали Мисливський замок Шувалова

Органами прокуратури Черкаської області вжито заходи щодо забезпечення реального виконання судового рішення про передачу в комунальну власність територіальній громаді м. Тальне Мисливського замку Шувалова, вартістю 5 млн грн. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі прокуратури Черкаської області.

Нагадаємо, що в ході прокурорської перевірки щодо додержання законодавства у сфері охорони об’єктів історико-культурної спадщини встановлено, що пам’ятка архітектури загальнодержавного значення – Мисливський замок Шувалова в Тальному, є безхазяйною, що призводить до невиділення бюджетних коштів на її утримання та реставрацію.

З метою усунення встановлених порушень та передачі пам’ятки архітектури в комунальну власність прокуратурою в інтересах Тальнівської міської ради заявлено позов до суду, який у жовтні цього року було задоволено.
На виконання вказаного рішення суду та відповідно до вжитих заходів прокуратури Тальнівського району державним реєстратором зареєстровано право власності на вказаний об’єкт за Тальнівською міською радою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x