На Чигиринщині ялинки охороняють цілодобово

На Чигиринщині ялинки охороняють цілодобово

Цілодобове патрулювання лісових насаджень запровадили в Чигиринському лісгоспі. Розпочали традиційно ще за місяць до новорічних свят, щоб запобігти вирубуванню хвойних дерев, які можуть бути реалізовані як новорічні ялинки. Лісівники проводять рейди спільно з представниками місцевої влади та правоохоронних органів в рамках розробленого плану невідкладних заходів з попередження та припинення самовільних рубок хвойних дерев напередодні новорічних свят.

«Дуже важливо об’єднати зусилля лісівників, правоохоронних органів, місцевого самоврядування та громади задля збереження нашого спільного багатства – зеленого лісу», – говорить директор ДП «Чигиринське лісове господарство» Роман Фендюр.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Новорічні ялинки вирощуються на спеціальних плантаціях. Придбати символ Нового року можна в будь-якому лісництві Чигиринського лісгоспу. За телефоном (04730) 2 57 46 розкажуть, куди зручніше звернутися, щоб купити зелену красуню.

Цього року чигиринські лісівники пропонують також живі ялинки в горщиках. Вони стануть не лише окрасою свята, але й сприятимуть збереженню навколишнього середовища. Навесні таку ялинку можна висадити на подвір’ї або в громадському парку. Реалізація ялинок у горщиках відбувається за ініціативи начальника Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Дзюбенка, який започаткував обласну акцію «Збережи життя ялинці». Кожен, хто придбає ялинку в горщику, отримує пам’ятний значок «Я зберіг життя ялинці».

Реалізація новорічних ялинок зараз у розпалі. Чигиринські лісівники продали уже більше півтисячі зелених красунь.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x