У громад Мельників та Головківки заберуть землю під національний парк

У громад Мельників та Головківки заберуть землю під національний парк

23 грудня 2014 року в приміщенні Чигиринської районної державної адміністрації відбулася зустріч робочої групи з вивчення питання присвоєння урочищу «Холодний Яр!» статусу Національного природного парку з представниками громади сіл Мельники та Головківка Чигиринського району. На заході були присутні представники Міністерства екології та природних ресурсів України, Чигиринської районної РДА, Департаменту екології та природних ресурсів Черкаської ОДА, Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства, ДП «Кам’янське лісове господарство», Канівського природного заповідника, Черкаського національного університету ім. Б.Хмельницького, філіалу «Холодний Яр» Національного історико-культурного заповідника «Чигирин», Мельниківської та Головківської сільських рад Чигиринського району, науковці та громадські активісти.
Про це «Нова Доба» дізналася в Департаменті екології та природних ресурсів Черкаської ОДА.

Метою зустрічі було обговорення питання створення в урочищі «Холодний Яр» Національного природного парку на території Чигиринського і Кам’янського районів Черкаської області загальною площею 8 518,6623 га, з них з вилученням у постійне користування 3 050 га та проведення роз’яснювальної роботи з громадськістю.

Представники робочої групи підготували презентації та інформаційні довідки стосовно функціонування національних природних парків України, громадські активісти поширили інформаційні брошури про проектований нацпарк «Холодний Яр».

В активному спілкуванні присутні обмінялися своїми баченнями з порушеного питання. Представники робочої групи надали роз’яснення щодо функціонального зонування території, рекреаційної діяльності, розвитку зеленого туризму, проведення екологічної освітньо-виховної та наукової роботи. Громада сіл Мельники та Головківка отримала відповіді на ряд питань, пов’язаних з діяльністю нацпарків.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x