Дорожники впоралися з першою ожеледицею

Дорожники впоралися з першою ожеледицею

Більше 40 одиниць техніки працювали цієї ночі на автошляхах Черкаської області. Філії ДП «Черкаський облавтодор» посипали дороги піщано-сольовою сумішшю. Найбільш активно дорожникам довелося попрацювати в Золотоніському, Шполянському, Смілянському та Черкаському районах. У ніч з 2 на 3 грудня не зафіксовано жодного випадку ДТП. Про це «Новій Добі» повідомили в Службі автомобільних доріг в Черкаській області.

– У зимовий період особлива увага наших фахівців – до доріг з інтенсивним рухом вагового та транзитного транспорту, а також шляхів зі спусками та підйомами. Вони в першу чергу обробляються протиожеледними засобами, – говорить заступник начальника експлуатаційного відділу Служби автомобільних доріг у Черкаській області Руслан Гребенюк.

Зокрема, йдеться про дороги національного значення Н-16 Н-16 «Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань» у Тальнівському, Уманському та Звенигородському районі, Н-08 «Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя» в Чорнобаївському та Золотоніському, автодорогу міжнародного значення 1-Б категорії М-05 «Київ-Одеса».

На сьогодні в області техніка дорожніх господарств готова до зимового утримання доріг на 90%. Фрикційних матеріалів (піску та відсіву) заготовлено майже 42 тонни, а солі – 4,9 тонни, що складає понад 80% від потреби. Роботи по заготівлі тривають.

Для захисту доріг від снігових заметів виготовили більше 2 тисяч снігозатримуючих щитів. Крім того, заготовлено 615 тонн холодної асфальтобетонної суміші для виконання аварійного ямкового ремонту в зимовий період.

– Цього року порівняно з аналогічним періодом минулого року дорожники до зими підготувалися краще, – зазначає перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Черкаській області Сергій Майданюк. – Наявних матеріалів вистачить для посипки доріг на найближчі два місяці.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x