Сільський голова с. Таганча прибув у відпустку із зони АТО

Сільський голова с. Таганча прибув у відпустку із зони АТО

Ще влітку чи не всю Черкащину облетіла новина про те, що сільський голова з Канівського району збирається на Схід боронити Україну. Так і сталося – вже наприкінці серпня Таганчанський сільський голова Олександр Пождема відбув на навчання й підготовку, після чого потрапив на службу до 80-ої аеромобільної бригади, яка, в рамках антитерористичної операції, виконує бойові завдання на Луганщині. Сам Олександр Степанович служить старшим майстром з відновлення броньованої техніки.

Нині ж він після чотирьох місяців служби приїхав додому у десятиденну відпустку і вже 29 грудня, не забувши своїх обов’язків сільського голови, узяв участь у нараді в райдержадміністрації, де його привітали щирими оплесками.
Спілкуючись зі своїми колегами, Олександр Пождема, перш за все, висловив вдячність односельчанам, громаді району та всім, хто підтримує українську армію, добровольців коштами, продуктами тощо, надає гуманітарну допомогу, адже, на жаль, держава не може в повній мірі забезпечити бійців усім необхідним. Крім того, завдяки гуманітарці вдається допомагати й місцевим школам та лікарням.

Олександр Степанович також відзначив важливість підтримки морального духу захисників:
– Приємно, коли знайомі, колеги телефонують, турбуються. Це дуже важливо, адже там досить тяжко не лише через війну, а ще й тому, що люди налаштовані зовсім по іншому. З місцевим населенням добре попрацювала російська пропаганда, тож інколи доводиться проводити роз’яснювальну роботу.

Як і його побратимам не зрозумілою Олександру Пождемі здається позиція керівництва держави щодо так званого перемир’я: «Ми не можемо проводити наступальних дій, лише охорона і спостереження. Заборонено включатися у конфлікти, вогонь тільки у відповідь… Вважаємо, що це значно гальмує процес і звільнення українських територій. Та незважаючи ні на що – солдатський дух сильний, ніхто не здається, будемо й далі захищати нашу державу».

Віта Кузнецова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x