З 1 січня змінюється розмір деяких пенсій

З 1 січня змінюється розмір деяких пенсій

Закон про Державний бюджет 2015 року вже прийнято, прийнято і законопроект № 1577, який вносить зміни до багатьох законів, якими регулюється пенсійне забезпечення в Україні. Проте до регіональних підрозділів керівництво ще не доводить суті цих змін.

А тим, що відомо на даний час, поділилися з «Новою Добою» начальник головного управління Пенсійного Фонду України в Черкаській області Світлана Зінник та її заступниця Анна Вовкогон.
З 1 січня змінюється розмір деяких пенсій
– На даний час ми провели перерахунки пенсій, які зміняться з 1 січня 2015 року, і це пенсії у разі втрати годувальника, призначені за «військовим» законом, саме їхній розмір суттєво зросте, – говорить Анна Михайлівна. – Відповідні зміни до Закону про пенсійне забезпечення військовослужбовців та деяких інших осіб були ухвалені ще у травні-червні цього року. Але було невідомо, чи дійсно вони набудуть чинності з 1 січня, і оскільки тепер чинності вони набирають, то ми провели перерахунок пенсій. Мінімальний розмір пенсії у разі втрати годувальника, призначені за «військовим» законом, буде дорівнювати не одному прожитковому мінімуму для непрацездатних громадян, як зараз (949 гривень), а становитиме 2 прожиткові мінімуми, тобто 1898 гривень. Це суттєве підвищення,тому жінкам військових, які отримують пенсію за віком, бо вона була для них вигіднішою, тепер варто подумати, чи не перейти на цей вид пенсії – по втраті годувальника, бо віднині вона може бути більшою.

Основний розмір пенсії непрацездатним членам сім’ї загиблих військовослужбовців (або тих, хто має право на пенсію з «військовим» законом) обчислюється з 1 січня у розмірі 70 % грошового забезпечення – якщо на одного непрацездатного члена сім’ї, по 45 % – якщо таких непрацездатних в сім’ї двоє та по 40 % – якщо їх троє і більше.

На даний час усім пенсію обчислюють по 40 % грошового забезпечення, тож таке підвищення суттєве для сімей загиблих.
По області за цим нововведенням перераховано близько 2 700 пенсій, на що з держбюджету виділено майже 2,5 млн гривень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x