В 2015 освітянам збережено всі доплати

В 2015 освітянам збережено всі доплати

29 грудня Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін і визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» (№ 1577), який зокрема містив положення про доплати працівникам освіти і науки та інші норми, що стосувалися освітньої сфери.

Презентуючи проект закону перед початком голосування, прем’єр-міністр заявив, що всі норми щодо Закону України «Про освіту» залишаться незмінними. Про це «Нова Доба» дізналася з Освіта ua.

Також будуть збережені всі норми щодо вступу до навчальних закладів поза конкурсом. Безкоштовним харчуванням у професійно-технічних училищах будуть забезпечуватися діти-сироти, діти-інваліди, діти, позбавлені батьківського піклування, а також діти з малозабезпечених сімей.

«Щойно проголосували зп 1577: усі доплати освітянам, визначені у законах – збережені! Також продовжено безкоштовне харчування для пільгових категорій та учнів 1-4 класів. Підручники – безкоштовні для соціально незахищених, малозабезпечених та передбачено відшкодування коштів за підручники для національних меншин, які друкуються малими тиражами і тому є дорогими», – прокоментувала результати голосування у своєму Facebook голова Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Лілія Гриневич.

За прийняття зазначеного законопроекту пізно вночі проголосували 256 народних депутатів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x