Метод «П\’ять пальців», або навіщо вести щоденник?

Одна з найважливіших якостей успішної і щасливої людини – це вміння бути в контакті з собою.

Саме тому всі великі люди вели і ведуть щоденник. Коли ти думаєш на папері, фіксуєш і аналізуєш різні моменти свого життя, дуже багато чого можна зрозуміти для себе.

Зрозуміти важливе. Те, що в суєті буднів часто безповоротно втрачаєш … Ну, а в наш прискорений, інформаційний час, на жаль, ми втрачаємо щодня …

Сьогодні хочу поділитися з вами одним цікавим і дуже корисним методом «П\’ять пальців». Він розвиває уважність, а також здатність слухати і чути себе. А також збільшує мотивацію й енергію. Допомагає зрозуміти, що не працює і як отримати інші результати.

Чим більше Ви з собою в контакті, тим більше живе своїм життям! Тим грандіозніше отримуєте результати!
Про цінність кожного дня, як одиниці часу, я вже писав.

Вбудовуючи регулярно щось в кожен день, ви серйозно можете змінити своє життя. Причому це працює в дві сторони: або просуває вас вперед, або послаблює і тягне назад.

Метод «П\’ять пальців» дуже простий. Його суть полягає в ставленні собі спеціальних спрямовувальних питань щовечора, закриваючи прожитий день. Звичайно, при цьому варто відповідати чесно. Адже це Ваше життя.

Це займає всього близько 10-15 хвилин вечора, але така звичка здатна збільшити Вашу результативність в рази!

Питання – дуже сильний інструмент. Наш розум постійно працює в форматі запитання / відповідь. Ось тільки які питання ми собі задаємо? …

Розмір поставленого питання визначає масштаб майбутнього результату.
Отже, поїхали.

Чому метод називається «П\’ять пальців»? Відповідь проста. Ми прив\’язуємо питання до пальцях однієї руки. Дивіться на свої пальці – п\’ять пальців, п\’ять питань. П\’ять областей уваги. Так легше запам\’ятати.

1. Великий палець – подяка.

Кому я вдячний за сьогоднішній день? За що?

Перерахуйте подумки, кому і чому Ви можете бути вдячні. Це можуть бути люди, перешкоди, різні ситуації.

Ви будете дуже здивовані, коли побачите, скільки Вам дається вже зараз. Пам\’ятайте про те, що де Ваша увага, того стає більше. Завжди.

Не забудьте подякувати Вищій силі. Називайте її, як хочете, головне робити це від серця. Ну і, звичайно ж, подякуйте собі.

2. Вказівний палець – задоволення і радість.

Згадайте, де і від чого Ви отримували дані стану?

Це можуть бути абсолютно різні події. І маленькі. І великі. Наприклад, почули музику, яка наповнила натхненням. Спробували нове блюдо. Зробили подарунок близькій людині. Або заробили більше, ніж планували. Список нескінченний.

Важливо фіксувати ці моменти. Адже з них і складається щастя …

3. Середній палець – Самопочуття.

Яке було самопочуття? Чому так? Що я сьогодні зробив (а) для свого тіла?

Найчастіше ми згадуємо про своє тіло, коли вона починає хворіти і «кричати». Адже воно наш найближчий і відданий друг. І, до речі, колосальний джерело енергії. Спробуйте щось зробити путнє без енергії. Навряд чи вийде.

Часто ми знаємо, що потрібно для тіла. Але «залишаємо» на потім. Поки не припекло …
Все просто. Ніхто не зробить зарядку за вас. Найкраще лікування – це профілактика. Робіть висновки.

4. Безіменний – Близькі.

Що я сьогодні зробив для своїх рідних і близьких?

Мова йде не про кількість, а якість. Не для «галочки», а від душі, щиро. Це стосується важливих для Вас людей: батьки, бабусі, дідусі, діти, чоловік, дружина, брат, сестра, внуки …

Знову ж таки, ми біжимо і залишаємо на потім справи для близьких. А потім з подивом помічаємо, що діти вже якось непомітно виросли, батьки постаріли, час пролетів …

Любити – це дієслово. Це означає, що потрібно щось РОБИТИ, а не просто думати і пам\’ятати.

5. Мізинець – Мій досвід.

Тут кілька запитань.

Що було зроблено добре? Чому я навчився?

Фокусуємося на своїх успіхах. Навіть невеликих. Це критично важливо для самооцінки і впевненості. Хваліть себе щиро і багато. Кашу маслом не зіпсуєш.

Що можна було зробити краще? Чому я навчився?

Військова хитрість)). Замість фокусу на помилках, ми фокусуємося на пошуку рішення. І, не «залипаємо» в негатив. Всі роблять помилки. Питання в тому, як їх сприймати і що потім робити.

Ось і весь метод.

Є ще нюанс. Коли відповісте на всі питання, подивіться на свою долоню. І задайте одне велике питання:

Яка одна, найголовніша (важлива) подія сьогоднішнього дня?

Цікаво, правда? Я пам\’ятаю, це питання у мене викликало деяке замішання. Але потім розібрався. Це питання про цінності. Адже за день може статися багато важливого. Але вибрати треба тільки одне.

І подією дня для Вас може бути абсолютно непомітне або неважливе для інших людей явище. Встали вранці на годину раніше. Дочитали книгу. Щось усвідомили. У дитини з\’явився перший зуб. Перший раз самостійно проїхали на машині. І т.д.

Вам і тільки Вам вирішувати, що важливо для Вас!

В ідеалі ця відповідь щодня записується в щоденник. В кінці року Ви можете перегорнути щоденник і побачити, яке цікаве, наповнене і дивовижне життя було у Вас!

Спробуйте практикувати цей метод всього 40 днів без перерви. Така ось маленька книга. А потім зробите висновки …

Щастя – це 100% внутрішній процес. Розвивайте контакт з собою. Досліджуйте себе. Вчіться вчитися у самого життя. Всі відповіді на найважливіші питання – всередині! А наша зовнішня результативність – це всього лише віддзеркалення знайдених відповідей …

P.S. Практикуючи цей метод, Ви почнете автоматично більше концентруватися і планувати ці напрямки. А, значить, їх стане більше…

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x