Завідувач аптеки має право на пенсію за вислугу років

Жінка працює завідувачем аптеки. Чи зараховується період роботи на цій посаді до стажу роботи, що дає право на пенсію за вислугу років?

Марина Курченко, Сміла

Пенсії за вислугу років призначають за нормами Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» в разі досягнення пенсійного віку та за наявності трудового стажу, передбаченого в Законі України «Про пенсійне забезпечення».
– Відповідно до цього Закону та Переліку закладів і установ освіти, охорони здоров’я та соціального захисту і посад, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років, право на таку пенсію мають, зокрема, працівники охорони здоров’я незалежно од віку за наявності спеціального стажу роботи 25 років у закладах та установах охорони здоров’я незалежно від форми власності або відомчої належності цих закладів та установ, – розтлумачує Наталія Сергієнко, заступник начальника управління ПФУ в м. Черкаси.

Згідно з Переліком, право на пенсію за вислугу років мають, зокрема, провізори, фармацевти (незалежно від найменування посад), лаборанти, які працюють в аптеках, аптечних кіосках, аптечних магазинах, контрольно-аналітичних лабораторіях.
Наказом Міністерства охорони здоров’я України від 28.10.2002 року №385 «Про затвердження переліку закладів охорони здоров’я, лікарських, провізорських посад та посад молодших спеціалістів з фармацевтичною освітою у закладах охорони здоров’я» затверджено Перелік провізорських посад у закладах охорони здоров’я. Згідно із цим переліком, до провізорських посад належать посади керівників фармацевтичних (аптечних) закладів та їхні заступники, зокрема завідувач, директор, начальник.
Тому період роботи на посаді завідувача аптеки зараховують у стаж роботи, що дає право на пенсію за вислугу років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x