Лісівники Черкащини продали понад 15 тисяч новорічних ялинок

Новорічна кампанія лісівників Черкащини завершена – тож можна підбити її підсумки та проаналізувати результати проведеної роботи.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.
У грудні 2014 року лісгоспами області реалізовано 15,3 тис. новорічних ялин і сосон на загальну суму 766 тис. грн. Найбільше продано новорічних дерев в Уманському (3 940 шт.), Звенигородському (1 953 шт.), та Смілянському (1 884 шт.) лісгоспах.

Жителі області активно підтримали обласну акцію «Збережи життя ялинці» – підготовлені новорічні ялинки в контейнерах, які згодом можна висадити у відкритий ґрунт, лісовими господарствами були реалізовані практично стовідсотково.

В обласному управлінні діяв телефон «гарячої лінії», за яким всі бажаючі мали змогу детальніше дізнатися про реалізацію новорічних дерев в лісгоспах та лісництвах, висловити свої скарги, повідомити про правопорушення.

Для запобігання проявам браконьєрства, згідно розпорядження №510 голови Черкаської обласної державної адміністрації, протягом грудня була організована операція «Новорічна ялинка», головною метою якої стало посилення охорони хвойних насаджень. У кожному районі Черкаської області було створено спеціальні рейдові бригади, до яких ввійшли працівники державної лісової охорони, правоохоронних органів та Державної екологічної інспекції. Охорону лісових масивів, чергування на автошляхах постійно здійснювали 124 бригади.

Загалом в ході перевірок в межах області рейдовиками складено 52 протоколи на нелегальних заготівельників ялинок. Сума накладених та сплачених штрафів складає 10 899 грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x