У Городищі до ювілею Симоненка провели літературні читання

У Городищі до ювілею Симоненка провели літературні читання

Напередодні відзначення 80-річчя із дня народження талановитого українського письменника та журналіста Василя Симоненка, на Городищині в центральній районній бібліотеці відбулися літературні читання в рамках літературно-мистецької акції «Читаємо Василя Симоненка». У заході взяли участь керуюча справами районної ради Оксана Сенецька, начальник відділу інформаційної політики, зв’язків із засобами масової інформації, суспільно-політичних питань та регіональної політики апарату райдержадміністрації Вікторія Забожко та працівники галузі культури Городища. «Нова Доба» про це дізналася в Городищенській РДА.

Під час зібрання бібліотекарі розповіли про життєвий та творчий шлях письменника, читали його поезії. За 28 років, відміряних йому долею, він залишив великий і вагомий спадок: сотні віршів, десятки новел, оповідань, статей, казок, щоденник, листи, незавершені п’єси зі студентського життя та кіносценарій.

Учасники читань переглянули буктрейлер на вірш Василя Симоненка «З дитинства», створений районною бібліотекою та місцевим поетом Олексієм Тичком у рамках обласного конкурсу буктрейлерів «Духовні острови Василя Симоненка», а також ознайомилися з книжковою виставкою «Крізь всі часи до Симоненка».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x