Чи може людина, що хворіє на цукровий діабет ІІ типу, пити морквяний сік без шкоди для здоровя? На таке запитання від наших читачів шукав відповідь власний кореспондент «Нової Доби».
Мокрвяний сік – дуже корисна річ, і пити його не лише можна, а й треба, і хворим на цукровий діабет також. В цьому нас запевнила лікар-ендокринолог Черкаської обласної лікарні Людмила Сандул (вона, зокрема, веде спеціальну школу для хворих діабетом).
– Але люди, що страждають на цукровий діабет ІІ типу, мають споживати його помірно, не більше 100-150 мл на день, – застерігає Людмила Володимирівна. – Морквяний сік містить дуже велику кількість каротину. Якщо вживати його надміру, то навіть шкірні покрови у людини можуть набути неприємного жовтуватого відтінку. Тож краще дотримуватися загальновідомого правила про те, що будь-що, навіть найкорисніший продукт, якщо споживати його надлишково, може завдати шкоди.