З 2015 року військовий збір слід сплачувати з усіх виплат

З 2015 року військовий збір слід сплачувати з усіх виплат

Державна податкова інспекція у м. Черкасах доводить до відома платників, що оподаткування військовим збором за ставкою 1,5% буде здійснюватись до набрання чинності рішення Верховної Ради України про завершення реформи Збройних Сил України.
“З 1 січня 2015 року об’єктом оподаткування військовим збором є доходи, визначені ст. 163 Податкового кодексу, зокрема, загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід платника податку”, – повідомив заступник начальника ДПІ у м. Черкасах Олег Коваль.

Про це «Нова Доба» дізналася в Державній податковій інспекції у м. Черкасах.

Платниками податку є: фізична особа – резидент, яка отримує доходи як із джерела їх походження в Україні, так і іноземні доходи, всі доходи, що включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу; фізична особа – нерезидент, яка отримує доходи із джерела їх походження в Україні; податковий агент.

Таким чином, оподаткуванню військовим збором підлягатиме загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід, який підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб.

Відповідні зміни внесено Законом України від 28.12.2014 р. № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x