ЧДТУ випускатиме студентів і з польськими дипломами

ЧДТУ випускатиме студентів і з польськими дипломами

Черкаський державний технологічний університет уклав угоди з чотирма політехніками Польщі – Люблінським, Краківським, Ченстоховським політехнічними університетами, а також Краківською гірничо-металургійною академією. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Тепер можемо готувати спеціалістів за подвійним дипломом не лише на магістратурі, а й з першого курсу, а також відправляти на практику за всіма спеціальностями, – розповіла ректор ЧДТУ, професор Тамара Качала. – Ми хочемо запропонувати черкаським школярам, щоб вони навчалися одночасно в Черкасах і в Польщі на будь-якій технічній спеціальності. Адже зараз дуже багато дітей хоче навчатися в польських закладах.

Узагалі ЧДТУ задекларував європейський вектор розвитку освіти. Він першим серед ВНЗ Черкащини в квітні 2014 року підняв прапор Європейського Союзу. Університет співпрацює зі спорідненими закладами з різних країн, зокрема зі США, Канади, Німеччини, Франції, Іспанії, Китаю, Польщі… Престижною стала участь у консорціумі в складі п’яти провідних технічних ВНЗ України для роботи в незалежному центрі акредитації інженерних програм в Україні за програмою Європейського Союзу “Еразмус+”.

До того ж, студенти ЧДТУ стажуються за кордоном, зокрема на німецькій фірмі «Лімо», що виробляє мікрооптичну й лазерну техніку. За словами кандидата технічних наук, доцента Сергія Мордвінова, це підприємство в Німеччині ще 1992 року створив колишній викладач ЧДТУ Віталій Лісаченко. Він досі з охотою бере на практику черкащан.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x