Цього року на Черкащині незаконно зрубали 55 новорічних ялинок

Цього року на Черкащині незаконно зрубали 55 новорічних ялинок

В Україні завершилась новорічна ялинкова кампанія, яка офіційно розпочалась у грудні 2014 року, під час якої проводилась активна робота з охорони хвойних насаджень.

Для запобігання проявам браконьєрства у лісах Держлісагентства працювало 1783 рейдові бригади у складі 8,6 тисяч працівників державної лісової охорони, міліції, екологічної інспекції, представників засобів масової інформації. Спільними зусиллями лісівників та правоохоронців було проведено більше 7 тис. рейдів. На Черкащині таких рейдів було 205.

Хоча відбувалося постійне чергування працівників лісової охорони на основних шляхах в\’їзду-виїзду із лісових масивів, проте уникнути випадків правопорушення не вдалося.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господраства.

Всього за період новорічної кампанії виявлено понад 1093 незаконно зрубаних ялинок. У нашому регіоні – 55 ялинок. Це середня цифра серед інших областей України. Як наслідок, на лісопорушників складено 738 протоколів, накладено майже 60 тис. адмін. штрафів, стягнено – близько 50 тис. грн. При цьому, сума шкоди, заподіяної лісу, склала 203 тис. грн., відшкодовано – 133,5 тис. грн. Черкаські лісівники наклали 4 675 грн. штрафів, з них стягнуто – 4 470 грн.

Робота рейдових бригад та сама ялинкова кампанія широко висвітлювалася в ЗМІ. Організовано 975 виступів у пресі, на радіо, телебаченні як регіонального рівня так і центрального.

Нагадуємо, що за ініціативи Держлісагентства 24 листопада 2014 року було видано наказ «Про забезпечення охорони хвойних насаджень від незаконного вирубування напередодні Нового 2015 року», який був доведений до всіх обласних управлінь лісового та мисливського господарства.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x