Як запобігти травмуванню на льоду, радять черкаські фахівці

Як запобігти травмуванню на льоду, радять черкаські фахівці

Травмуванню на льоду можна запобігти, дотримуючись нескладних правил

Зима – це пора снігу, свят та, на жаль, підвищеного ризику отримання травм. Дороги, вкриті льодом, небезпечні не лише для водіїв, а й для пішоходів. Падіння, синці, переломи всюди підстерігають нас у зимовий час.
Під час ускладнення погодних умов слід бути надзвичайно обачними. Поради фахівців збирав власний кореспондент «Нової Доби».

Знизити ризик травмуватись під час ожеледі можна, дотримуючись простих правил:
1. Щоб уникнути падіння, перед виходом з дому на¬клейте на підбори шматок поролону або лейкопластиру; натріть підошву наждачним папером або нанесіть на неї клей і поставте взуття на пісок. Після цього можете сміливо пересуватися в ожеледь.
2. Під час ожеледі краще носити взуття з мікропористою або іншою м’якою підошвою і без високих підборів. А людям похилого віку в таку погоду краще взагалі не виходити з дому. Та все ж, якщо є нагальна потреба, краще захопити палицю з гумовим наконечником або з шипом. Також не варто виходити з дому без супроводу вагітним жінкам – для них падіння надзвичайно небезпечні.
3. Щоб зменшити ризик травмування під час ожеледі, ходіть повільно, трохи розслабивши ноги в колінах, а ще наступайте на всю підошву. Бажано, щоб руки не були зайняті сумками.
4. Не тримайте руки в кишенях, оскільки це може не лише сприяти падінню, але й збільшити ризик отримання важких травм.
5. Обходьте металеві кришки люків. Вони зазвичай укриті льодом.
6. Не перебігайте проїжджу частину та не прогулюйтеся біля краю дороги під час снігопаду та ожеледі. Пам’ятайте, що в цей період значно збільшується гальмівний шлях машини, і падіння перед рухомим автомобілем може призвести як мінімум до каліцтв, а, можливо, й до загибелі.
7. Також дуже небезпечні в ожеледь прогулянки в нетверезому стані. Всупереч переконанню, що п’яний падає завжди вдало, у стані алкогольного сп’яніння травми найчастіше важкі. Захмеліла людина не така чутлива до болю і, отримавши травми, не звертається до лікаря вчасно, а це призводить до додаткових проблем і неприємностей.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x