ЗДОРОВ'Я


Новина із категорії: Здоров'я, RSS

Роздрукувати        Друкована версія

«Розвантажувальні» страви у післясвяткові дні

Дата: 13-01-2015, 20:01.

«Розвантажувальні» страви у післясвяткові дні Рецепти, страв, які допоможуть бех втрат витйти зі стану святкового переїдання, збирав власний кореспондент «Нової Доби».

Словацький овочевий суп
2 цибулини, 1 морквина, 1 корінь петрушки, 3 картоплини, 2 л овочевого або м’ясного бульйону, зелень.
Моркву, петрушку і картоплю порізати соломкою, цибулю покришити. Зварити все в бульйоні, посипати зеленню.

Гречана каша з цибулею
2 скл. гречки, 3 скл. води, 3 цибулини, 2 морквини, сіль, олія.
Зварити розсипчасту кашу. Цибулю порізати кільцями й обсмажити на олії. Моркву відварити, почистити й порізати кубиками. Моркву й цибулю додати в кашу, обережно перемішати і заправити олією.

Солодка гречка з яблуками
100 г гречаної крупи, 1 велике яблуко, 1 ст. л. меду, сіль.
Гречку промити в холодній воді й відварити до готовності з незначним додаванням солі. На сковороду вилити 2 ст. л. води і мед. Розігріти і розмішати. Яблука порізати великими кубиками і покласти в сковороду. Накрити кришкою і тушкувати на слабкому вогні 5 хв. Гречку викласти на тарілку й полити яблучно-медовою сумішшю.

Вівсяні пластівці з медом, курагою і яблуками
1 скл. вівсяних пластівців (геркулес), 100 г горіхів, 50 г кураги, 1 яблуко, мед.
Мед розбавити в не дуже гарячій (доки можете втримати пальця) воді, горіхи перемолоти або роздавити качалкою, яблуко почистити й потерти на тертці. Курагу розмочити в теплій воді й порізати шматочками. Підготовлені інгредієнти змішати з сухими пластівцями, залити водою з медом і накрити кришкою. Залишити настоюватися на 10 хв.

Вівсянка з фруктами
50 г пластівців, 100 г нежирного йогурту або ке¬фіру, пів’яблука, родзинки, лимонний сік, цукор.
У йогурт або кефір додати трішки лимонного соку й цукру. Добре вимішати до утворення однорідного крему, поєднати з пластівцями й перемішати. Накрити кришкою й поставити в тепле місце на 10 хв. Яблуко порізати дрібними кубиками, змішати з родзинками й висипати в пластівці. Страву перемішати.

Вегетаріанський перловий суп
50 г перлової крупи, 3 картоплини, 1 морквина, олія, зелень петрушки, сіль.
Крупу відварити протягом години – півтори. Моркву порізати соломкою і припустити в невеликій кількості води з олією. Картоплю нарізати кубиками, вкинути в каструлю з окропом і варити 15 хв. Додати сюди приготовлену крупу, моркву, посолити й варити ще 10 хв. Зняти з вогню і вкинути зелень.





Теги: черкаси, черкаська область, страви, після свят, легкі страви, розвантажувальні страви


Черкаси наживо

День пухнастих та вусатих. 17 лютого частина Європи відзначаэ День котів. Журналісти познайомили глядачів із колоритними черкаськими чотирилапими.
Після танення снігу деякі черкаські вулиці перетворюються на ставки. На незаасфальтованих ділянках утворюються глибокі ями. Така ситуація виникла й
Поет із Ковалівки ...
Володимир Даник, RSS
Про свято Стрітення ...
Сергій Мошенський, RSS
Пісні чужої війни ...
Владислав Бедринець, RSS
Про кохання від мами ...
Юлія Фомічова, RSS
o
o
o
o
o
o
o
o
o
o