«Розвантажувальні» страви у післясвяткові дні

«Розвантажувальні» страви у післясвяткові дні

Рецепти, страв, які допоможуть бех втрат витйти зі стану святкового переїдання, збирав власний кореспондент «Нової Доби».

Словацький овочевий суп
2 цибулини, 1 морквина, 1 корінь петрушки, 3 картоплини, 2 л овочевого або м’ясного бульйону, зелень.
Моркву, петрушку і картоплю порізати соломкою, цибулю покришити. Зварити все в бульйоні, посипати зеленню.

Гречана каша з цибулею
2 скл. гречки, 3 скл. води, 3 цибулини, 2 морквини, сіль, олія.
Зварити розсипчасту кашу. Цибулю порізати кільцями й обсмажити на олії. Моркву відварити, почистити й порізати кубиками. Моркву й цибулю додати в кашу, обережно перемішати і заправити олією.

Солодка гречка з яблуками
100 г гречаної крупи, 1 велике яблуко, 1 ст. л. меду, сіль.
Гречку промити в холодній воді й відварити до готовності з незначним додаванням солі. На сковороду вилити 2 ст. л. води і мед. Розігріти і розмішати. Яблука порізати великими кубиками і покласти в сковороду. Накрити кришкою і тушкувати на слабкому вогні 5 хв. Гречку викласти на тарілку й полити яблучно-медовою сумішшю.

Вівсяні пластівці з медом, курагою і яблуками
1 скл. вівсяних пластівців (геркулес), 100 г горіхів, 50 г кураги, 1 яблуко, мед.
Мед розбавити в не дуже гарячій (доки можете втримати пальця) воді, горіхи перемолоти або роздавити качалкою, яблуко почистити й потерти на тертці. Курагу розмочити в теплій воді й порізати шматочками. Підготовлені інгредієнти змішати з сухими пластівцями, залити водою з медом і накрити кришкою. Залишити настоюватися на 10 хв.

Вівсянка з фруктами
50 г пластівців, 100 г нежирного йогурту або ке¬фіру, пів’яблука, родзинки, лимонний сік, цукор.
У йогурт або кефір додати трішки лимонного соку й цукру. Добре вимішати до утворення однорідного крему, поєднати з пластівцями й перемішати. Накрити кришкою й поставити в тепле місце на 10 хв. Яблуко порізати дрібними кубиками, змішати з родзинками й висипати в пластівці. Страву перемішати.

Вегетаріанський перловий суп
50 г перлової крупи, 3 картоплини, 1 морквина, олія, зелень петрушки, сіль.
Крупу відварити протягом години – півтори. Моркву порізати соломкою і припустити в невеликій кількості води з олією. Картоплю нарізати кубиками, вкинути в каструлю з окропом і варити 15 хв. Додати сюди приготовлену крупу, моркву, посолити й варити ще 10 хв. Зняти з вогню і вкинути зелень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x