Черкащанка стала лауреатом Симоненківської премії

Черкащанка стала лауреатом Симоненківської премії

Конкурсну комісію вразила збірка поетеси «Шукаючи ключі до світу». Вручення самої премії відбудеться в Черкасах 8 січня – в день народження Василя Симоненка. Про це «Нова Доба» дізналася від голови конкурсної комісії, завідувача кафедри української літератури і компаративістики, професора, доктора філологічних наук Володимира Поліщука.

Цього року у номінації «За кращу першу поетичну збірку (поетичний дебют)» змагалося четверо претендентів. Крім нашої поетеси, свої збірки поезії запропонували Олена Гетьманець із Київа («Вітражі»), Тетяна Землякова з Хмельницької області («Ройбуш на тиші») та Максим Меркулов із Києва («Крок до занеб’я»).

Черкащанка стала лауреатом Симоненківської премії

– Назва книжки з\’явилася п\’ять років тому, – розповідає поетеса, журналістка, член Черкаського обласного літературного об\’єднання імені Василя Симоненка з 2006 року Олена Железняк. – І хоча мене тоді розкритикували, але я все ж вирішила, що моя перша збірка буде саме так називатися. Ключа немає у жодному вірші, тільки в назві.

МАНТРА
меж немає
навіть хрест не межа
а начало
не проти, а за
життя
меж немає
перекреслене навхрест
серце
двома поцілунками
не вмирає чомусь
я повторюю мантру
меж немає

Довідково: всеукраїнська літературна премія ім. Василя Симоненка встановлена Черкаською обласною письменницькою організацією спільно з Національною спілкою письменників України за підтримки Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т.Г.Шевченка та Ліги українських меценатів з метою вшанування пам’яті поета-гуманіста Василя Симоненка, популяризації його імені й творчості, для заохочення професійних і непрофесійних літераторів до творчих пошуків у галузі літератури, до написання високохудожніх літературних творів громадянського звучання, спрямованих на побудову незалежної демократичної України. Цього року визначення лауреатів відбувалося в двох номінаціях «За кращий художній твір» та «За кращу першу поетичну збірку (поетичний дебют)»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x