Студенти восьми вишів Черкас підписали меморандум про об’єднання

Студенти восьми вишів Черкас підписали меморандум про об’єднання

Представники ВНЗ Черкас у прес-центрі «Нової Доби» оголосили про створення Черкаської студентської ради. Вони сподіваються, що згодом до них приєднаються й інші виші області.

– Протягом двох місяців ми зв’язалися з кожним головою самоврядування вищих навчальних закладів Черкас, – розповідає Олександр Гергель, голова курсантської ради Черкаського інституту пожежної безпеки. – Так створили меморандум про подальшу співпрацю. Хочемо, щоб робота не була лише на папері. Треба, щоб усі її бачили.

Сергій Шмиголь, голова студентської ради Черкаського державного технологічного університету, підкреслив, що підписання меморандуму – це перший крок, який свідчить, що студентська молодь бере на себе відповідальність за свої дії й долучається до всіх подій і змін у суспільстві.
– Відповідно до нещодавно прийнятого Закону України «Про вищу освіту», збільшуються наші права й повноваження, – сказав Сергій Шмиголь. – До того ж, процеси, які відбуваються в вищих навчальних закладах, потребують студентської присутності. Тому орган студентського самоврядування не має бути лише культмасовим департаментом, який займається переважено організацією дозвілля. Орган студентського самоврядування гарантований законом і повинен функціонувати в кожному виші. Ми маємо право на фінансування від університету й повноваження, без яких університет не може приймати рішення, наприклад, виключення з університету, виселення з гуртожитку, призначення стипендій тощо. І діяльність Студентської ради матиме просвітницьку спрямованість серед органів студентського самоврядування, щоб пояснювати нововведення, а також стояти на захисті студентських прав.

Студенти переконані: об’єднавшись, вони матимуть більшу вагу на місцевому, обласному й навіть на всеукраїнському рівнях. Тож метою створення ради є підвищення соціальної активності студентської молоді, захист прав та інтересів студентської громади міста, вплив її на формування державної політики в сфері освіти та науки, розв’язання соціально-економічних проблем у галузі освіти, боротьба з проявами корупції в стінах ВНЗ, підвищення якості вищої освіти тощо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x