Катеринопільські депутати затвердили план роботи на першу половину 2015

Катеринопільські депутати затвердили план роботи на першу половину 2015

Учора, 13 січня 2015 року відбулося друге пленарне засідання позачергової 30 сесії районної ради, яку провів голова районної ради Олександр Комаренко. Першим питанням порядку денного заступник голови райдержадміністрації Ірина Міненко представила програму економічного і соціального розвитку району на 2015 рік. У своїй доповіді вона зазначила, що основною метою розвитку району в поточному році є забезпечення зростання життєвого рівня населення, соціальних стандартів й зайнятості населення, зростання промислового і сільськогосподарського виробництва, підвищення ефективності роботи господарчого комплексу, використання наявних трудових ресурсів, підвищення конкурентоспроможності та інвестиційної привабливості району, створення сприятливого клімату для малого й середнього бізнесу тощо. «Нова Доба» про це дізналася в Катеринопільській РДА.
Під час засідання було обговорено проект районної комплексної програми «Турбота» на 2015-2020 роки, з якої доповіла начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Ніна Андрущенко; заслухано інформації про хід виконання декількох районних програм та затверджено розрахунки фінансових потреб на їх виконання. Про внесення змін до районного бюджету на 2014 рік доповів начальник фінансового управління райдержадміністрації Володимир Коваленко, який проінформував про проведення збалансування витрат з доходами районного бюджету, розподілу та перерозподілу субвенцій з державного й обласного бюджетів.

Під час розгляду питання про районний бюджет на 2015 рік, Володимир Коваленко доповів, що фінансовий ресурс районного бюджету сформовано з урахуванням змін, внесених до Податкового і Бюджетного кодексів України та інших законодавчих актів, що стосуються місцевих бюджетів та міжбюджетних відносин, основних положень проекту Основних напрямів бюджетної політики. Зокрема він зазначив, що визначено суму доходів бюджету в сумі 99 млн грн, у тому числі загального фонду – 98 млн грн, спеціального фонду – близько 1 млн грн. З державного бюджету передбачено освітню субвенцію в сумі 25 млн грн, медичну субвенцію – майже 15 млн грн, а також субвенцію на соціальні виплати.

З 2015 року видатки на утримання дошкільних та клубних закладів, бібліотек здійснюються з районного бюджету, тому значну частину коштів (субвенцію) передано сільським, селищним бюджетам.

Також на сесії розглянуто та прийнято ряд рішень з інших питань порядку денного: про реорганізацію ФОК «Колос»; затверджено план роботи районної ради на І півріччя 2015 року тощо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x