Корсунським дітям розповідали про СНІД

Корсунським дітям розповідали про СНІД

В Корсунь-Шевченківському районному центрі дитячої та юнацької творчості була проведена акція \”Захисти себе від СНІДу\” для школярів 8-11 класів. Про це «Новій Добі» повідомили в райдержадміністрації.

Акція була приурочена до 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом, формування толерантного відношення до ВІЛ-позитивних людей. Організаторами заходу стали Корсунь-Шевченківський районний центр дитячої та юнацької творчості та Корсунь-Шевченківський районний центр соціальних служб для сім\’ї, дітей та молоді.

Мета заходу-акції – це перш за все збереження здоров\’я учнівської молоді, формування здорового способу життя та культури здоров\’я, запобігання тютюнової, алкогольної та наркотичної залежності молоді.

Фахівець з соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім\’ї, дітей та молоді Віра Прокопенко презентувала відеофільм \”Захисти себе від СНІДУ\”. За даними програми ООН-СНІД, число інфікованих у світі перевищило 433 млн. людей. Щорічно у світі реєструється 5 млн. ВІЛ-інфікованих, помирає 3 млн. людей. За даними фонду ООН, кожні 14 секунд у світі вірусом імунодефіциту людини заражається одна людина у віці від 15 до 24 років. Нині Україна посідає перше місце по кількості ВІЛ-інфікованих серед країн Східної Європи. Серед молоді перше місце з усіх причин смертності – СНІД. За весь період реєстрації ВІЛ-інфекції/СНІДу в Україні померло 11 822 людини, з них – 233 дітей.
Акцію підтримали учні шкіл та вихованці РЦДЮТ з концертними номерами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x