На Уманщині провели Аукціон педагогічних ідей

На Уманщині провели Аукціон педагогічних ідей

13 січня 2015 року на базі Родниківської ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено Аукціон педагогічних ідей для вчителів суспільно-гуманітарних дисциплін. Метою проведення аукціону став пошук ефективних форм, творчого підходу до вирішення проблем навчально-виховного процесу, розширення знань педагогів з певної методичної теми, удосконалення педагогічної майстерності. «Нова Доба» про це дізналася в Уманській РДА.

Свій досвід роботи презентували: Козій В.А. – учитель історії Текучанської ЗОШ, Черниш Л.Є. – учитель історії Юрківського НВК, Калієвська Г.П. – учитель історії Дубівського НВК, Курницький А.П. – учитель історії Городницької ЗОШ, Колесник Л.П. – учитель української мови Косенівського НВК, Дячук Л.С. – учитель української мови Юрківського НВК та Сивак Л.А. – учитель української мови Ятранівської ЗОШ.

Так, Вікторія Козій акцентувала увагу колег на змінах у підходах та способах організації навчальної діяльності, підвищенні вимог до освітнього рівня учнів, компетентності вчителів. Насамперед, вона зауважила, що учитель має стати особистістю, яка уміло абсорбує отриманий потік інформації, трансформує її та застосовує найбільш ефективні форми та методи роботи, виходячи з можливостей своїх учнів, адаптуючи безкінечний інформаційний потік в упорядковану систему, що стане зрозумілою і доступною учневі.

Вікторія Анатоліївна поділилася досвідом роботи з методичної теми «Новітні технології – ефективний шлях формування стійкого інтересу до вивчення суспільних дисциплін». Особливу увагу вона звернула на те, що за допомогою новітніх технологій можна забезпечити належне засвоєння учнями матеріалу, максимально активізувати пізнавальний інтерес, продемонструвати, як шляхом раціонального поєднання різних форм роботи: фронтальної, групової, індивідуальної створити умови для виникнення стійкого інтересу до матеріалу. На своїх уроках вона широко практикує використання фрагментів мультфільмів та кінофільмів на етапах актуалізації знань та підведенні підсумків уроку, технології проблемного навчання з опорою на ілюстративний або текстовий матеріал.
«Новітні технології мають допомагати вчителю в розвитку творчої, креативної особистості, здатної до самостійного вирішення поставлених завдань», – зауважила учитель історії Текучанської ЗОШ Вікторія Козій.

Учитель української мови Косенівського НВК Лариса Колесник поділилася своїми напрацюваннями з теми «Краєзнавча робота на уроках української мови та літератури».
«Ця тема досить актуальна, оскільки краєзнавча робота сприяє національному вихованню учнів, формує в них почуття патріотизму, вчить шанувати не тільки історію, а й самого себе», – розповіла учитель української мови Косенівського НВК Лариса Колесник.
Під час виступу, Лариса Колесник звернула особливу увагу на використання краєзнавчого матеріалу не тільки на уроках, а й в позаурочний час. Кілька років поспіль Лариса Василівна плідно працює в філії МАН. Роботи її учнів здобувають перемогу не тільки на районному, а й обласних етапах конкурсу-захисту МАН. Іншим учасникам заходу пропонувалося оцінити роботу своїх колег та «купити» кращі педагогічні ідеї.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x