У педагогів Уманського району істотно змінюються умови праці

У педагогів  Уманського району істотно змінюються умови праці

Саме про зміни істотних умов праці педагогічних працівників Уманського району в 2015 році мова йшла на нараді з керівниками навчальних закладів 16 січня 2015 року. Деталі нового освітнього бюджету роз’яснювали та коментували: голова райдержадміністрації Ярослав Скус, начальник відділу освіти Олена Мельничук та начальних фінансового управління Микола Івасюк.

В 2015 році фінансування шкіл буде здійснюватися через освітню субвенцію. Усі кошти на школи будуть спрямовуватися з Міністерства освіти і науки України напряму до областей і районів, і там розподілятимуться за відповідною формулою. При розподілі коштів будуть насамперед враховувати такі параметри, як кількість учнів у загальноосвітніх навчальних закладах та наповнюваність класів.

Про це «Нова Доба» дізналася в Уманській РДА.

«Найважливішими шляхами вирішення та збереження повної функціональної роботи закладів освіти можливе завдяки оптимізація мережі загальноосвітніх закладів та активної співпраці із селищними та сільськими головами по залученню субвенційних коштів. Зокрема, освітня субвенція, яка передбачена в бюджеті в сумі 54 млн. 195 тис. грн. не забезпечує в повному обсязі першочергові видатки на утримання закладів освіти району. Так, по освітянській галузі дефіцит коштів складає 7,6 млн. грн. А тому постає питання знайти можливість щоб профінансувати всі видатки по закладах освіти району», – розповів голова райдержадміністрації Ярослав Скус.
Ярослав Скус запевнив, що лише спільними зусиллями та діями ми зможемо знайти рішення даної ситуації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x