До кінця січня планують завершити роботу над Стратегією розвитку-2020

До кінця січня планують завершити роботу над Стратегією розвитку-2020

Із громадою вже обговорили її основу – стратегічні та операційні цілі. Хоча пропозиції приймають і надалі. Довгостроковий план розвитку області передбачає підвищення її конкурентоспроможності, розвиток сільських територій і людського капіталу. Про це на координаційній нараді повідомив заступник директора департаменту економічного розвитку та торгівлі Черкаської ОДА. «Нова Доба» про це дізналася в ОДА.

– До кінця січня ми плануємо завершити роботу над проектом стратегії, – говорить Роман Карманнік. – Потому подамо її на розгляд депутатів обласної ради. Після затвердження – відразу оголосимо збір проектних ідей від усіх зацікавлених. Такий підхід забезпечить демократичність стратегії, охоплення всього регіону та підвищення зацікавленості місцевих громад у реалізації проектів.

Стратегія-2020 має бути життєздатною, вважає голова Черкаської обласної адміністрації. Вона дозволить відслідковувати заплановане й зроблене. А головне – звітувати перед громадою.
– Ми розробляємо дієвий план розвитку області, а не для галочки, – наголошує Юрій Ткаченко. – Тому я закликаю актив районів і міст долучитися до роботи. У цьому випадку ініціатива має йти знизу.
На основі затвердженої стратегії на Черкащині ухвалюватимуть і план її соціально-економічного розвитку на 2015 рік.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x