Вперше на Звенигородщині бюджет обговорювали всією громадою

Вперше на Звенигородщині бюджет обговорювали всією громадою

20 січня в сесійній залі Звенигородської районної ради громаді Звенигородщини було презентовано проект районного бюджету на 2015 рік. Громадські слухання з цього питання провів голова Звенигородської районної ради Володимир Кучер.

У своєму виступі він зокрема зазначив, що у влади району та усіх зацікавлених відповідальних осіб громадянського суспільства є розуміння того, що він ухвалюється в найскладніших умовах в українській історії. Є також колосальні очікування від цього бюджету, який має стати бюджетом реформ і великих змін в країні. Саме тому до цього документу ми ставимося так прискіпливо і приділяємо скільки уваги. На сьогодні можна сказати, що є в ньому моменти, які викликають серйозну тривогу. Насамперед чи він стане тим документом завдяки якому нам вдасться пережити цей надзвичайно складний рік, що має стати переломним у нашій боротьбі за країну і на фронті, і в тилу, в тому числі і тут у Звенигородському районі. Як сказав Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк: «завдання на 2015-вижити». Захід з громадського обговорення бюджету району мав на меті спільно з громадськістю району, представниками органів місцевого самоврядування, територіальних громад сіл, міста виробити спільне бачення, підходи до основного фінансового документу району за яким житиме цього року Звенигородська громада, насамперед соціальна сфера, медицина, освіта, культура, соціально незахищені верстви населення, тобто всі установи, що фінансуються з місцевого бюджету.

Про це «Нова Доба» дізналася в Звенигородській РДА.

В зустрічі взяли участь: голова районної державної адміністрації, основні розпорядники бюджетних коштів, сільські та міський голова, депутати районної та міської рад, директори частини загальноосвітніх шкіл, представники медичної, освітянської, галузей, культури, соціального захисту, податкової інспекції, фінансового управління, комунальних установ, а також очільники основних політичних партій, громадських організацій, профспілок, що діють на території району. Хід обговорення висвітлювали також друковані засоби масової інформації району та місцеве телебачення.

Слід зазначити, що в такому загалі, для обговорення бюджету району, на Звенигородщині зібралися вперше. Присутні висловили сподівання, що заданий формат роботи, з визначеного питання, є формою громадського контролю і дасть можливість публічно, прозоро з урахуванням побажань усіх зацікавлених сторін підійти до зваженого прийняття фінансового документу на сесії районної ради цієї п’ятниці 23 січня, з тим результатом, якого чекає від депутатів громада. У своїх виступах учасники громадських слухань висловили власне бачення розвитку бюджетної галузі району в умовах податкової та бюджетної реформ. Присутні на зібранні сільські голови прийняли також звернення до Президента та Кабінету Міністрів України з приводу ситуації в нашій державі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x