Під час четвертої хвилі мобілізації призвуть понад 2 000 черкащан

Під час четвертої хвилі мобілізації призвуть понад 2 000 черкащан

Ситуація на Сході України залишається напруженою, тому оголошено четверту хвилю мобілізації. Детально про її особливості на прес-конференції розповів обласний військовий комісар Євгеній Курбет.
Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Під час перших трьох хвиль мобілізації, на жаль, були допущені помилки, які нині враховано, – розпочав Євгеній Курбет. – Так, усі військовозобов’язані під час четвертої хвилі мобілізації проходитимуть повне медичне обстеження. Військовозобов’язані будуть призиватися до навчальних військових частин, де протягом 25 – 30 днів буде проводитися їхня одиночна підготовка, після цього підрозділи виведуть на полігони, де проведуть бойове злагодження в складі підрозділів. І тільки тоді можна буде виконувати завдання в зоні антитерористичної операції. Офіцери, яких призвуть, направлятимуть спочатку до навчальних військових закладів для відновлення знань і навичок.

За словами Євгенія Олександровича, з Черкаської області буде мобілізовано понад 2 000 військовозобов’язаних (стільки ж нині наших земляків служить у зоні АТО). Жодного з них не призвуть до Збройних сил України, якщо він не буде забезпечений усім необхідним.
– Така вимога Президента, міністра оборони, і на це виділено кошти, – зазначив військовий комісар. – Для цього відбулися кадрові зміни в департаментах Міністерства оборони, які відповідають за закупівлю, забезпечення паливно-мастильним матеріалом, продовольством та майном. До цієї роботи широко залучаються волонтери.
Євгеній Курбет сподівається на патріотизм і свідомість військовозобов’язаних. На сьогодні вже понад 150 осіб добровільно звернулися до військових комісаріатів з проханням відправити їх для несення військової служби.
– Вісімдесят відсотків призваних із Черкащини – це добровольці. Патріотично налаштованих громадян у нас багато, – переконаний Євгеній Олександрович. – Тому й тепер перевага віддаватиметься добровольцям, військовозобов’язаним, які проходили військову службу, мають достатній досвід та військово-облікові спеціальності. Відбір здійснюватиметься за відповідними військово-обліковими спеціальностями. У першу чергу призиватимуть до механізованих, танкових, артилерійських, зенітно-ракетних військових частин, а також частини тилового забезпечення.

Для тих, хто за повісткою не з’явиться в військовий комісаріат, передбачена адміністративна та кримінальна відповідальності.
Військовозобов’язаними є чоловіки до 60 років. Мобілізація жінок – лише добровільно. Як правило, це медичні працівники та бухгалтери.
Обласний військовий комісар зазначив, що в п’ятницю, 23 січня, додому повернеться до 50% військових батальйону «Черкаси», у яких буде відпустка від 10 до 25 діб. А також, що з 18 березня по 1 травня буде проведена демобілізація військовозобов’язаних, призваних під час першої хвилі мобілізації.
Під час бойових дій загинуло до 50 черкащан. Цифра неточна, бо невідома доля 3-ох наших кіборгів Донецького аеропорту. Із загиблих – 27 військовослужбовців Збройних сил України, інші належали до військових формувань. Поранено понад 67 осіб із Черкаської області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x