Черкаські підприємства перевищили ліміт природного газу

Черкаські підприємства перевищили ліміт природного газу

Для контролю за дотриманням промисловими й теплопостачальними підприємствами області заходів зі зменшення споживання газу на 30% в Черкаській обласній державній адміністрації відбулася робоча нарада. Про це «Нова Доба» дізналася в ОДА.

– На виконання постанови КМУ органами місцевого самоврядування й теплопостачальними підприємствами області напрацьовано та затверджено план заходів щодо скорочення споживання природного газу протягом опалювального періоду 2014–2015 років на 30 відсотків, – наголосив заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль. – Нині промисловими та теплопостачальними підприємствами спостерігається перевищення обсягів його використання. Тож сьогодні важливо врегулювати ситуацію з метою забезпечення в подальшому вдалого завершення опалювального сезону.

Перший заступник начальника житлово-комунального господарства облдержадміністрації Людмила Зарічна зазначила:
– За серпень – жовтень минулого року підприємства теплоенергетики споживали природний газ відповідно до постанови КМУ №296 – без перевищення ліміту. З листопада рівень споживання почав поступово підійматися.

Як проінформувала Людмила Петрівна, в межах лімітного споживання природного газу вдалося спрацювати таким підприємствам теплоенергетики, як КП «Міський водоканал», м. Золотоноша; КПТМ Черкаського району; Христинівське МБП «Тепломережа»; УКП «Уманьтеплокомуненерго»; ТОВ «Смілаенергопромтранс» та ін. Проте деякі, зокрема в Чигирині, Ватутіному, Чорнобаї та інших регіонах, перевищують ліміти. Вони запевняють, що в подальшому підвищень не відбудеться. Однією з причин цього є застаріле обладнання.

За словами тепловиків, виходом є використання альтернативних видів палива, які вони й почали активно застосовувати.

У підсумку було вирішено: до кінця тижня надати пропозиції щодо ймовірних шляхів урегулювання ситуації.
Віталій Коваль закликав присутніх на місцях узяти під особистий контроль споживання природного газу в межах доведених Постановою лімітів теплопостачальними й промисловими підприємствами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x