Презентація краєзнавчого видання «Легенди і перекази Городищини»

Презентація краєзнавчого видання «Легенди і перекази Городищини»

21 січня в центральній районній бібліотеці ім. В.Симиренка відбулась презентація краєзнавчого видання «Легенди і перекази Городищини».
Про це «Нова Доба» дізналася в Городищенській РДА

Презентація краєзнавчого видання «Легенди і перекази Городищини»

У заході взяли участь керівник апарату райдержадміністрації Людмила Пащенко, керуюча справами районної ради Оксана Сенецька, завідувач сектора культури райдержадміністрації Людмила Ровінчук, заступник начальника відділу освіти райдержадміністрації Наталія Жовталюк, начальник відділу зв’язків із засобами масової інформації, суспільно-політичних питань та регіональної політики апарату РДА Вікторія Забожко, вчителі-мовники, працівники закладів культури міста та району, представники ЗМІ.
Презентація краєзнавчого видання «Легенди і перекази Городищини»

Книга «Легенди і перекази Городищини» – невелике за обсягом, але змістовне видання, збагачує палітру краєзнавчих досліджень цього куточка Черкащини. Вміщений у книжці найдавніший пласт усної народної творчості, зібраний бібліотекарями, старожилами району, краєзнавцем Миколою Щербиною, розповідає про важливі події в історії Городищини, життя і вчинки земляків, окремі населені пункти краю та походження їх назв, служить збереженню історичної пам’яті про минуле рідної землі, фіксує народні звичаї та традиції. У збірці йдеться й про самовідданого дослідника Івана Гуріненка, який багато зробив, щоб донести до нинішніх і прийдешніх поколінь знання про минуле кожного куточка краю Шевченка, Симиренків, Гулаків-Артемовських.

Перед учасниками зібрання виступили учень Хлистунівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Назар Салій, завідувачка Вербівською сільською бібліотекою Стефанія Ровенко, завідуюча Цвітківською селищною бібліотекою Людмила Рябогін, завідуюча Вільшанською селищною бібліотекою Оксана Христенко. З виходом книги, за допомогою новітніх технологій (скайпу), привітав всіх місцевий журналіст Володимир Чос, подякувала колективній праці авторів упорядник видання, депутат районної ради Тетяна Горідько, яким директор музею С.С.Гулака-Артемовського Олександр Щепак вручив членські квитки Національної спілки краєзнавців України. Від імені районної державної адміністрації та районної ради за невтомну пошукову роботу з вивчення історії та традицій Городищини Тетяні Миколаївні та Володимиру Чосу оголошено подяки.
Видання побачило світ за сприяння громадського діяча, генерального директора Спілки підприємців малих, середніх і приватних підприємств України В’ячеслава Биковця – земляка, патріота Черкащини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x