На Уманщині розпочали четверту хвилю мобілізації

На Уманщині розпочали четверту хвилю  мобілізації

Голова райдержадміністрації Ярослав Скус під час наради з керівниками правоохоронних органів району наголосив: «Спільними зусиллями ми забезпечимо захист рідної України та встановимо мир в державі».

Про це «Нова Доба» дізналася в Уманській РДА.

До участі в нараді були залучені представники районних служб виконавчої влади, серед яких: керівники відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації та представники силових та контролюючих органів району.

Основним питанням наради стала підготовка до виконання заходів четвертої хвилі мобілізації в Уманському районі.
Розпочинаючи нараду, голова райдержадміністрації Ярослав Скус наголосив на тому, що у складний для держави час дуже важливо бути згуртованими, діяти злагоджено з дотриманням законності.

Також він зауважив, що сьогодні дехто намагається зірвати мобілізаційні заходи: «Хотілося б раз і назавжди прибрати спекуляції, нібито мобілізація є незаконною. У законодавстві України чітко прописано, що у випадку військової загрози, в державі може проводитися мобілізація. Вона відповідає всім нормам. Зверніть увагу на те, як «нервують» російські ЗМІ з приводу процесів, що відбуваються в Україні. Це означає, що ми робимо все правильно і рухаємося у вірному напрямку. Захищати Батьківщину – обов’язок кожного громадянина», – підсумував Ярослав Скус.

Довідково:
Відповідно до діючого законодавства України строки проведення мобілізації визначаються за поданням президента України та затверджуються Верховною Радою. На даний час РНБО України прийняв рішення, що у 2015 році буде три хвилі мобілізації – у січні, квітні та червні.
Протягом цих трьох хвиль мобілізації планують забезпечити Збройні сили, Нацгвардію та прикордонну службу необхідною кількістю особового складу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x