Якщо дарують квартиру чи будинок, пенсійний збір не сплачують

У разі здійснення операції купівлі-продажу нерухомого майна збір на обов’язкове державне пенсійне страхування сплачує покупець у розмірі 1 % від вартості нерухомого майна, зазначеного в договорі купівлі-продажу.
– Коли ж відбувається передача майнових прав на нерухомість від одного власника до другого іншим шляхом, аніж купівля-продаж, то збір на обов’язкове державне пенсійне страхування під час здійснення такої операції з нерухомістю не сплачують, – пояснює Тетяна Рожко, перший заступник начальника управління ПФУ в м. Черкаси.
Платниками збору з операцій купівлі-продажу нерухомого майна є підприємства, установи та організації незалежно від форм власності та фізичні особи, котрі купують таке майно (за винятком державних підприємств, установ та організацій, що купують нерухоме майно за рахунок бюджетних коштів, установ та організацій іноземних держав, які мають імунітети та привілеї згідно із законами та міжнародними договорами України, згоду на обов’язковість яких надала Верховна Рада України, а також за винятком громадян, які купують житло й перебувають у черзі на одержання житла або купують житло вперше).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x