Банки розповідають, як відрізнити справжні гривні від фальшивих

Банки розповідають, як відрізнити справжні гривні від фальшивих

Нещодавно ЗМІ забили на сполох – у грошовий обіг потрапили 500-гривневі фальшиві купюри, надруковані в самопроголошених «ДНР» і «ЛНР». За словами експертів ПриватБанку, в Черкаському регіоні кількість підроблених купюр не зросла. Для того, щоб і в майбутньому черкасці могли убезпечити себе, у банку розповіли, як відрізнити справжню гривню від фальшивки. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ПриватБанку.

«Перше, що необхідно зробити – довіритися своїм тактильним відчуттям», – радить керівник Напрямку Касового обслуговування Черкаської філії ПриватБанку Світлана Миргородська. – Справжня гривня з шорсткими лінями, підробка же відрізняється гладким папером. На купюрі обов\’язково повинен бути її номер, захисна смуга, яку можна побачити, піднісши купюру до світла».

Також, за словами експерта, особливу увагу потрібно приділити наявності водяних знаків – посередині лівої грані купюри, а також у районі осіб видатних особистостей, портрети яких розташовані на гривнях.
«Крім всього цього, на гривні повинен збігатися її цифровий номінал з написаною на правому ребрі купюри сумою. Папір має бути однорідного кольору. На підробках ж, найчастіше одна сторона завжди блідіша, ніж інша. Гроші не повинні бути залиті фарбою, на краях купюр не допускаються плями, які спотворюють її колір», – продовжує Світлана Миргородська.

Якщо ви сумніваєтеся, справжня чи фальшива купюра знаходиться у вас у руках, краще за все зверніться до фахівців. Співробітники будь-якого відділення ПриватБанку допоможуть вам скласти акт на безкоштовну експертизу купюри, яку проводить Нацбанк України. Триває експертиза не більше двох тижнів. Якщо купюра виявиться справжньою – вона повертається власнику. У разі виявлення фальшивки – купюра вилучається, а «хазяїну» несправжніх грошей видається висновок про перевірку.

«Українська гривня вважається однією з найбільш захищених купюр у світі. Щоб уникнути зустрічі з фальшивими грошима, населенню потрібно бути уважнішими і вчасно звертати увагу на купюри, які потрапляють до вас в руки », – підсумували в ПриватБанку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x