В уманській лікарні на понад 30 % завищили тарифи на медичні послуги

В уманській лікарні на понад 30 % завищили тарифи на медичні послуги

Черкаське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України визнало дії Уманської лікарні № 2 та Уманської міської ради порушенням законодавства про захист економічної конкуренції.

Як встановило Відділення, лікарня надала необґрунтовані розрахунки, а міська рада встановила завищену вартість платних медичних послуг по проведенню обов’язкового профілактичного наркологічного та психіатричного огляду на носіння зброї та управління транспортними засобами. Вищезазначене стало можливим у зв’язку з включенням до вартості послуг податку на додану вартість, що не передбачено Податковим кодексом України.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному територіальному відділенні АМКУ.

На виконання рішень адміністративної колегії територіального відділення, лікарня привела вартість вищезазначених послуг до економічно обґрунтованого рівня, а виконавчий комітет Уманської міської ради своїм рішенням встановив тарифи на медичні послуги.
Так, вартість медичних послуг було знижено, а саме:
– по проведенню обов’язкового профілактичного наркологічного огляду на носіння зброї та управління транспортними з 48,00 грн. до 32,50 грн. (на 32%);
– по проведенню обов’язкового профілактичного психіатричного огляду на носіння зброї та управління транспортними з 26,40 грн. до 15,00 грн. (на 43%).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x