Рятувальники провели заняття з цивільного захисту для освітян Чорнобаївщини

Рятувальники провели заняття з цивільного захисту для освітян Чорнобаївщини

Якщо порівняти всі причини, по яких виникає пожежа де б то не було, виявляється, що в більшості випадків подібна ситуація стає наслідком недбалості. В цілому всьому виною людський фактор і недотримання правил пожежної безпеки. Якщо людина або організація не дотримується норм поведінки, це завжди стає причиною лиха.
Що стосується дитячих установ, то дуже важливо дотримання пожежної безпеки на високому рівні саме тут. Як правило, в садах і школах одночасно перебуває велика кількість дітей, які не завжди здатні правильно зреагувати в критичній ситуації. Тому пожежна безпека в школі повинна дотримуватися на належному рівні. Адже постраждати одночасно може велика кількість дітей.

Рятувальники провели заняття з цивільного захисту для освітян Чорнобаївщини

2 лютого працівники Чорнобаївського районного сектору Управління ДСНС України у Черкаській області провели профілактичну зустріч з педагогічними працівниками та обслуговуючим персоналом Чорнобаївської ЗОШ 1-3 ступенів №1. Рятувальники нагадали присутнім про важливість проведення постійної роз’яснювальної роботи із дітьми в ході навчального процесу та показу на власному прикладі важливості дотримання правил безпеки. Також освітянам повідомили, що у випадку виникнення пожежі в навчальному закладі, потрібно вміти користуватися первинними засобами пожежогасіння. Особливу увагу слухачів семінару було зосереджено на рекомендаціях щодо дій працівників закладів освіти під час обстрілів, повітряних атак, та поводження з вибухонебезпечними предметами. Вчителям довели до відома інформацію про укриття в захисних спорудах та пристосованих укриттях, розглянувши це на конкретних прикладах.

Заключною частиною в рамках семінару стало розповсюдження методичних матеріалів для подальшої роботи у даному напрямку у закладах освіти з метою виведення на якісно новий рівень підготовки до дій в умовах надзвичайних ситуацій педагогічного складу та учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів міста.

Олена Залізняк

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x