Хто належить до інвалідів війни, куди звертатись, щоб отримати цей статус та відповідне посвідчення?

Консультує начальник відділу соціальних гарантій управління соціального захисту населення Соснівського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Наталія Миколаївна Павлюкова:

«Відповідно до пункту 1 статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/3551-12 (натисніть праву кнопку мишки та відкрийте гіперпосилання) до інвалідів війни належать, зокрема, особи з числа військовослужбовців діючої армії та флоту, партизанів, підпільників, працівників, які стали інвалідами внаслідок поранення, контузії, каліцтва, захворювання, одержаних під час захисту Батьківщини, виконання обов’язків військової служби (службових обов’язків) чи пов’язаних з перебуванням на фронті, у партизанських загонах і з’єднаннях, підпільних організаціях і групах та інших формуваннях, визнаних такими законодавством України в районі воєнних дій, та прифронтових дільницях залізниць, на спорудженні оборонних рубежів, військово-морських баз та аеродромів у період громадянської та Великої Вітчизняної воєн або з участю в бойових діях у мирний час.

Відповідно до пунктів 7, 10 Положення про порядок видачі посвідчень і нагрудних знаків ветеранів війни, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 12.05.1994 року № 302, «Посвідчення інваліда війни» видається на підставі довідки медико-соціальної експертної комісії про групу та причину інвалідності органами соціального захисту населення за місцем реєстрації громадянина: відділ соціальних гарантій управління соціального захисту населення Соснівського району, каб. № 127, тел. 45 14 28, або відділ соціальних гарантій управління соціального захисту населення Придніпровського району, каб. № 113, тел. 32 00 96.

Тут діють спеціальні комісії, які займаються прийомом рішень про встановлення статусу інваліда війни та члена сім’ї загиблого (померлого) та видачею відповідних посвідчень».

5 грудня засідання такої комісії проведено в управлінні соціального захисту населення Придніпровського району, на якій розглянуто дві справи щодо надання статусу інваліда війни, одну з яких вирішено позитивно. Крім того, 1 особі надано статус члена сім‘ї померлого ветерана війни.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x