Три медичні заклади «Укрзалізниці» в області перейдуть на фінансування місцевих бюджетів

Три медичні заклади «Укрзалізниці» в області перейдуть на фінансування місцевих бюджетів

Про реформування системи медичних закладів Укрзалізниці йшлося на селекторній нараді, яку днями провів Віце-прем’єр-міністр – Міністр культури України В’ячеслав Кириленко. Від Черкащини участь у нараді взяли заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль, начальник департаменту охорони здоров’я ОДА Анатолій Ситник та інші посадові особи. Про це «Нова Доба» дізналася в ОДА.

Як повідомила заступник Міністра охорони здоров’я України Альона Терещенко, відповідно до Закону України від 28 грудня 2014 року № 79 про зміни до бюджетного кодексу України, з 1 січня передаються на фінансування місцевих бюджетів заклади охорони здоров’я сфери управління МОЗ та Укрзалізниці. У тримісячний термін із моменту набрання чинності змін до бюджетного кодексу розпочинається процес передачі зазначених майнових комплексів із державної власності в комунальну.

– Це реформування націлене на збереження медичних послуг для простих людей, зокрема, 400 тис залізничників. А загалом в таких лікарнях обслуговуються 1,2 млн людей, – наголосив В’ячеслав Кириленко.

За словами Віталія Коваля, на Черкащині на фінансування місцевих бюджетів мають перейти три об’єкти: вузлова лікарня Христинівського державного підприємства «Одеська залізниця», ДЗ «Відділкова лікарня станції ім. Т. Шевченка ДП Одеська залізниця» та «Спеціалізована медико-санітарна частина № 14 Міністерства охорони здоров’я».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x