«Барви зимових свят» з’явилися в департаменті освіти ОДА

«Барви зимових свят» з’явилися в департаменті освіти ОДА

Справжні витвори мистецтва, виконані за технікою витинанки та народного живопису прикрасили приміщення департаменту освіти і науки облдержадміністрації. Авторами цих неперевершених за рівнем виконання та самобутніх за творчим задумом і оригінальністю робіт є вихованці зразкової художньої студії декоративно-прикладного мистецтва «Сходинки» (керівник Галина Тимошенко) Черкаського міського багатопрофільного молодіжного центру. Особливістю експозиції, що отримала назву «Барви зимових свят», є поєднання автентичних народних мотивів з більш сучасними елементами графіки, що створює особливий шарм робіт. Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті освіти і науки ЧОДА.

«Барви зимових свят» з’явилися в департаменті освіти ОДА

Присвячені роботи зимовому циклу свят, де традиційна обрядовість наповнює змістом та образами кожну роботу.

Вихованці «Сходинок» навчаються під керівництвом досвідченого наставника – народної майстрині Галини Тимошенко. За словами керівника студії, декоративно-прикладне мистецтво переважає в художньому різноманітті напрямів, які вивчають вихованці позашкільного навчального закладу. Загалом у студії займаються 60 вихованців, вік яких від 4-5 до 16 років. Студійці діляться на дві групи: початківці та професіонали. Старші митці, або ж професіонали, є переможцями всеукраїнських та міжнародних конкурсів, їхні роботи експонуються в Черкаському обласному краєзнавчому, Черкаському художньому музеях; вихованці проводять майстер-класи на високому професійному рівні. Приємно відзначити, що нещодавно гуртківці здобули перемогу на міжнародній виставці «Народні традиції країни», що проходила в Чеській Республіці.

«Барви зимових свят» з’явилися в департаменті освіти ОДА

«Барви зимових свят» з’явилися в департаменті освіти ОДА

Як розповідає директор позашкільного навчального закладу Світлана Ільченко: «Для вихованців створюються всі можливості, аби вони змогли випробувати свої сили у різних напрямах декоративно-прикладного мистецтва, а вже потім – вибрати напрям «до душі». У любій діяльності потрібно дати можливість знайти себе!».
Наприкінці березня вихованці «Сходинок» планують представити весняний цикл робіт у Черкаському художньому музеї.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x