«Наш батальйон» готує для військових «Укропські сухпайки»

«Наш батальйон» готує для військових «Укропські сухпайки»

«Наш батальйон» уже в новому приміщенні та з новим приладдям. У цьому особисто переконався очільник області. Кілька місяців тому Юрій Ткаченко вже зустрічався з волонтерами цієї організації. Тоді вони готували харчі для військових у приміщенні місцевого коледжу. Про це «Нова Доба» дізналася в ОДА.

– Там було мінімум зручностей, – згадує голова Черкаської ОДА. – Ані свіжого повітря, ані світла хорошого. Підвальне ж приміщення. Тому я домовився з міським головою Черкас, аби «Наш батальйон» переїхав сюди – у приміщення колишньої тютюнової фабрики. Не можна лишатися осторонь, коли бачиш роботу цих ентузіастів.
Волонтери зізнаються: у нових «апартаментах» працюється краще. Дякують Юрію Ткаченку і за нову овочечистку.

– Саме він першим відгукнувся на наше прохання про автоматизацію процесу виготовлення корисних сухпайків для наших захисників, – розповідає волонтер Катерина Дубрава. – Це приладдя чистить 150 кг коренеплодів за годину. Тепер ми лише завантажуємо овочі та дістаємо їх звідти вже очищеними. Це значно прискорило виготовлення «Укропського сухпаю».

Працювати ще потужніше волонтери зможуть із новою сушаркою. Посприяти з її придбанням пообіцяв обласний керманич. Нині «Наш батальйон» готує сухпаї за 23 рецептами. Це – і супи, і борщі, і каші, і навіть компоти. Черга на продукцію черкащанок уже на 2 місяці вперед.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x