«Черкасиелектротранс»: тролейбуси у вихідні містом не їздитимуть?

«Черкасиелектротранс»: тролейбуси у вихідні містом не їздитимуть?

2015 рік є переломним для колективу КП «ЧЕТС» ЧМР в частині державного замовлення транспортних послуг з перевезення пільгових категорій громадян. Маршрутна мережа в м. Черкаси розбудована так, що основним пасажиром електротранспорту є пільговик, пріоритет в перевезенні платного пасажиру з 1995 року наданий автоперевізникам. У середньому за рік підприємство перевозить близько 20 млн. осіб, 13 млн. з яких — це пільговики.

Державне замовлення транспортних послуг з перевезення пільгових категорій громадян на 2015 рік для КП «ЧЕТС» зменшено на 3,8 млн. грн. в порівнянні з 2014 роком, на 4,4 млн. грн. – в порівнянні з 2013 роком, а саме динаміка спаду:
2013 р. – 17, 9 млн. грн.
2014 р. – 17,3 млн. грн.
2015 р. – 13,5 млн. грн.
2013- 2014 роки дозволили колективу підприємства, за підтримки Черкаської міської ради, зробити значний крок у стабілізації економічного стану підприємства, а саме:
– своєчасно виплачувати заробітну плату працівникам підприємства;
– зберегти у належному технічному стані рухомий склад підприємства, який має поважний вік;
– зменшити кредиторську заборгованість до ПФУ, яка виникла з 2004 року, шляхом списання штрафів та пені близько 14 млн. грн.;
а також покращити якість та культуру надання транспортних послуг мешканцям та гостям міста Черкаси.
Про це «Нова Доба» дізналася на сторінці підприємства у ФБ.

Дефіцит замовлення транспортних послуг з перевезення пільгових категорій громадян у 2015 році змушує кардинально переглянути економіку підприємства, а саме зменшити витратну частину на 3,8 млн. грн. – це транспортна робота 2-х місяців.

З метою запобігання збитків, недопущення створення соціальної напруги в колективі через виникнення заборгованості з виплати заробітної плати та сплати податків на неї в бюджети всіх рівнів, КП «ЧЕТС» ЧМР змушено запропонувати Черкаській міській раді прийняти рішення про часткову зупинку роботи тролейбусів, а саме в п\’ятницю випуск на лінію виконувати в скороченому режимі (вихідного дня ), а в суботу та неділю послуги з перевезення тролейбусами не надавати.

Колектив підприємства має змогу та бажання надавати транспортні послуги 100% до потреб громадян. Просимо всіх мешканців міста з розумінням поставитись до фінансових проблем КП «ЧЕТС» та маємо надію, що знайдуться шляхи вирішення проблем підприємства без скорочення обсягів транспортної роботи у 2015 році.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x