На початку тижня в області прогнозують морози до -10–15°

На початку тижня в області прогнозують морози до -10–15°

З кінця минулого тижня над погодою на Черкащині панують північні атмосферні процеси, тому опади стали менш інтенсивними, а повітря більш прохолодним. Про це повідомив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань. Так, у минулі вихідні температура коливалася в межах 0-7° морозу, а кількість опадів була незначною і не збільшила висоту снігового покриву. Проте ожеледиця на дорогах зберігалась.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному гідрометцентрі.

Висота снігу на полях становить від 3 до 14 см, промерзання ґрунту – від 2 до 12 см. На більшості річок області льодостав відсутній, лише на окремих ділянках спостерігаються забереги 10 %. На Кременчуцькому водосховищі неповний льодостав із промоїнами зберігається лише в нижній його частині.

За прогнозом синоптиків, у першій половині тижня, внаслідок надходження повітряних мас із Скандинавії, очікується посилення морозів до 10-15° вночі. В денні години, внаслідок сонячних прояснень, температура підвищуватиметься до 1-5° морозу. У другій половині тижня, під впливом циклону з північної Атлантики, температурний фон знов підвищиться до невеликих позитивних значень (+2-5°). При цьому суттєвих опадів цей тиждень не обіцяє.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x