У Черкасах презентують виставу в рамках проекту «Тиша і грім Василя Симоненка»

У Черкасах презентують виставу в рамках проекту «Тиша і грім Василя Симоненка»

Прем\’єру унікальної вистави у рамках мистецького проекту «Тиша і грім Василя Симоненка» презентують у Черкасах 16 лютого о 18:00 у міському Будинку культури імені Івана Кулика. Захід відбудеться за підтримки мерії міста і під патронатом міського голови Сергія Одарича. Ініціатором проекту є відомий у місті режисер Олександр Бондаренко. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

– 2015 рік – це рік Василя Симоненка. Черкаси пишаються тим, що у нас жив, працював і творив цей великий українець. Цього року ми запланували чимало заходів, присвячених відомому поетові, ми хочемо якнайширше розкрити громаді міста постать і творчість Василя Симоненка. Серед таких заходів найпотужнішим має стати вистава режисера Олександра Бондаренка, – розповів міський голова Сергій Одарич.

Спектакль складатиметься з двох дій. У першій – історичній – глядач зустрінеться не лише із Василем Симоненком, а й з Григорієм Сковородою, Іваном Котляревським, Тарасом Шевченком, Лесею Українкою, Іваном Франком, Ліною Костенко, Лоскотоном. Друга дія буде присвячена Майдану гідності, на якому за переконаннями Олександра Бондаренка, поміж українців були і Василь Симоненко, Григорій Сковорода, Іван Котляревський, Тарас Шевченко, Леся Українка, Іван Франко, Ліна Костенко. А саму творчість Симоненка чи не найбільше цитували на Майдані.

Акторами у виставі стануть як професійні актори, так і відомі громадські діячі – Максим Рижевол, Олег Телятник, Олексій Юрін, Олександр Кузьмін, Ганна Харченко, Юрій Берлінський, Роман Плугатор, Володимир Гонський, Олена Желєзняк. У дійстві будуть задіяні камерний хор «Канон», вокальний гурт «Буднітай», тріо «Барви», вокально-етнографічний ансамбль «Спадщина», хор «Джерело», ансамбль ударних інструментів Черкаського музичного училища ім.. Гулака-Артемовського, театр хореографічних мініатюр «Артанія», театр-студія «Артишок», театр вогню «Сварожичі», арт-шоу «Джайра», брейк-данс команда «Sunshine», троїсті музики Геннадій Кабін, Сергій Рябоконь, Олександр Шнайдер.
Протягом року виставу покажуть кілька разів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x