У Шполі відбулися тренування мобільної групи рятувальників

У Шполі відбулися тренування мобільної групи рятувальників

Тренування мобільної групи реагування на надзвичайні ситуації відбулися в Шполі під керівництвом голови райдержадміністрації Володимира Потапенка на місцевому хлібозаводі.

Як зазначив голова, такі тренування особового складу служби порятунку та працівників підприємств є запорукою злагодженої роботи рятувальників у реагуванні на надзвичайні ситуації в реальних умовах. Підвищену увагу до навчань та тренувань вогнеборців на об\’єктах підвищеної небезпеки та об\’єктах життєзабезпечення зумовлює введений на території Черкаської області режим підвищеної готовності.

Згідно з тактичним задумом, у котельні ДП «Шполянський хлібзавод» стався вибух газу, який у подальшому призвів до пожежі та руйнування бетонних конструкцій будівлі. «Внаслідок умовної аварії травмувань зазнало четверо осіб, яких необхідно було терміново евакуювати із небезпечної зони, — пояснює начальник Шполянського РВ Управління ДСНС у Черкаській області Олександр Пластун. – Із завданням рятувальники впорались добре. У ході навчань із працівниками заводу були практично відпрацьовані дії у разі виявлення вибухо-небезпечних предметів».
Голова РДА – начальник цивільного захисту району особливу увагу приділив оперативності прибуття служб, з позитивного боку відзначив дорожню службу, яка, незважаючи на скрутне матеріальне становище, завжди надає техніку для допомоги, швидку медичну допомогу, служби енергетики та газопостачання.

Підбиваючи підсумки навчань, Володимир Потапенко подякував усім службам і наголосив що буде доцільно подібні навчання проводити на усіх підприємствах району.

Катерина Вальчиковська

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x