Шполянщина попрощалася з військовим медиком, що загинув під Донецьким аеропортом

Шполянщина попрощалася з військовим медиком, що загинув під Донецьким аеропортом

20 січня в зоні Донецького аеропорту військові медики на чолі зі шполянином Олександром Кондратюком, які проводили евакуацію поранених з терміналу аеропорту, потрапили в засідку. 32-річний лікар зі Шполи Олександр Кондратюк загинув на місці.

Учора Шполянщина попрощалася з загиблим медиком. Біля будинку, де живе мама Олександра, зібралися сотні жителів райцентру і сіл району, щоб вшанувати пам’ять героя, схилити в жалобі голови перед його подвигом. Попрощатися з другом приїхали й однокурсники з Черкас і Вінниці, де в медичному коледжі і медичному інституті навчався Олександр.

Кілька років Олександр Іванович працював дитячим лікарем у Шполі та Києві. Обов’язок покликав його до зони проведення антитерористичної операції. В своєму батальйоні Олександр був начальником медичної частини. Друзі згадують його, як щиру і добру людину, яка в будь-яку хвилину готова прийти на допомогу.
Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».
Відспівування героя проводили священики у місцевому храмі Святої Трійці. Під час прощання на цвинтарі голова Шполянської райдержадміністрації Володимир Потапенко передав матері загиблого офіцера Ользі Миколаївні Почесну грамоту Черкаської облдержадміністрації та медаль «За особливі заслуги перед Черкащиною», якими шполянського військового лікаря нагородили посмертно. Володимир Потапенко запевнив рідних загиблого, що районна влада всіляко підтримуватиме їхню сім’ю, адже Олександр Кондратюк загинув, захищаючи нашу державу.

Катерина Вальчиковська

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x