У Золотоноші освятили купол та накупольний хрест храму

У Золотоноші освятили купол та накупольний хрест храму

10 лютого на території Золотоніської центральної районної лікарні відбулось освячення купола та накупольного хреста храму, що зводиться, Української Православної Церкви Київського Патріархату, який носить ім’я на честь Архієпископа Кримського Луки, лікаря і святителя, що пов’язаний із Черкащиною. Ще за декілька годин до офіційного дійства, можна було бачити кропітку роботу по зведенню храму.

Про це «Нова Доба» дізналася в міській раді м.Золотоноша.

Чин освячення купола та на купольного хреста здійснювався митрополитом Черкаським і Чигиринським Іоаном, співслужили якому священики Української Православної Церкви Київського Патріархату.
Під час освячення, всі присутні мали можливість помолитись за Україну, за мир у нашій державі, за наших Героїв-солдатів. Під час цього дійства митрополит Іоан пояснив, що Хрест – це символ перемоги добра над злом. Саме такі маленькі на перший погляд, звершення допоможуть всім нам зробити єдину Україну сильною державою. Також, митрополит висловив слова подяки голові районної ради Валерію Саранчі, головному лікарю Золотоніської центральної районної лікарні Сергію Примаку, колективу лікарні, меценатам і всім хто сприяє будівництву храму Архієпископа Кримського Луки.

Зі словами привітань та подяки до присутніх звернувсь і намісник храму, що будується. Отець Олександр зазначив, що декілька місяців тому на цьому місті була рівнина, а сьогодні завдяки спільній роботі жителів Золотоніського краю тут вже стоїть майже повністю збудований храм.

– Дуже добре, що це храм Української Православної Церкви Київського Патріархату, тієї церкви, яка за останні роки показала, що вона є дійсно українською, патріотичною, і тією церквою, яка залишається з нами, і у горі, і в радості. Маю велику надію, що такі храми у найближчий час будуватимуться на території всього Золотоніського району, – відзначив голова районної ради Валерій Саранча.

Перед підняттям освяченого накупольного хреста та купола всі присутні скористались можливістю доторкнутись і поцілувати його.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x