Наталія Джуган навчала черкаських вчителів основам бюджетного процесу

Наталія Джуган навчала черкаських вчителів основам бюджетного процесу

Директор департаменту фінансової політики Черкаської міської ради Наталія Джуган провела лекцію щодо основ бюджетного процесу для вчителів гімназії. Цей захід пройшов в рамках гімназійного проекту «Влада-Громада-Ми», запровадженого для поглиблення співпраці колективу навчального закладу із представниками влади. За кілька тижнів планується зустріч учнів гімназії із представниками фінансового органу.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській міській раді.

Наталія Джуган розповіла про принципи формування та затвердження бюджету, джерела наповнення, про права і повноваження у використанні коштів. Також зупинилася на цьогорічних змінах у Податковому та Бюджетному кодексах.

– Цього року відбулися суттєві зміни і в фінансуванні галузі освіти. Якщо раніше видатки на освіту були делеговані державою повноваження міському бюджету, то тепер це – цільова освітянська субвенція із державного бюджету, – зазначає Наталія Володимирівна. – Однак, за розрахунками, на заробітну плату вчителів міста до кінця року не вистачало 3,5 млн гривень цієї субвенції. Депутати міської ради виділили цю суму із власних коштів міського бюджету і покрили дефіцит.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x