Освітяни Уманщини отримають 20% надбавку за престижність професії, – Ярослав Скус

Освітяни Уманщини отримають 20% надбавку за престижність професії, – Ярослав Скус

У 2015 році освітянам Уманщини не зніматимуть 20% надбавку за престижність професії.
Про це наприкінці минулого тижня повідомив голова Уманської РДА Ярослав Скус.

«Протягом поточного року освітянам району виплачуватимуть, у повному обсязі, надбавку за престижність професії, – розповів у п’ятницю журналістам керівник району. – Ситуація була дуже і хитка, і складна. Адже в цьому році Уманський район отримав освітню дотацію з державного бюджету з дефіцитом в 5,9 мільйонів гривень. Одразу ж постало питання – за рахунок чого перекрити цей дефіцит? Тоді ж була скликана нарада, де ми, спільно з освітянами району, обговорили це питання, тоді ж було прийнята колегіальне рішення – призупинити виплату 20% надбавки за престижність. Це було вольове рішення, яке показало громадянську позицію освітян Уманщини – адже вони, враховуючи події на Сході України, із розумінням поставилися до даної ситуації. Проте ми одразу почали працювати над тим, аби якомога швидше повернути виплати педагогам, адже освіта – один із найвідповідальніших напрямків роботи».
Про це «Нова Доба» дізналася з власних джерел.

І як результат – вже сьогодні знайдено можливості і напрацьовано механізм, який дозволяє не зупиняти виплату 20% надбавки за престижність професії освітянам Уманського району. Окрім того, на сьогодні керівництву району вдалося забезпечити харчуванням учнів початкових класів, а також їх оздоровлення в санаторіях та літніх таборах.

«За кожним нашим рішенням стоять тисячі людей і та ситуація, яка виникла в державі, змушує нас вкрай виважено підходити до кожного питання, – підкреслює Ярослав Скус. – Я впевнений: хто шукає можливості – досягає бажаного результату. Найголовніше – треба бути патріотами своє країни, свого народу».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x