На Христинівщині церква перейшла із Московського Патріархату в Київський

На Христинівщині церква перейшла із Московського Патріархату в Київський

На Христинівщині під час загально-парафіяльних зборів громада вирішила змінити юрисдикцію сільської церкви.

Про це «Нова Доба» дізналася в Христинівській РДА.

12 лютого у с.Велика Севастянівка, що на Христинівщині відбулися збори громади села. На порядку денному було розглянуто 2 питання: про зміну юрисдикції «Христовоздвиженської парафії Української Православної Церкви Московського Патріархату» на «Христовоздвиженську парафію Української Православної Церкви Київського Патріархату» та про оголошення недовіри настоятелю Христовоздвиженської парафії Української Православної Церкви Московського Патріархат протоієрею Іоану (Івану Івановичу Стецю).
Напочатку зборів до присутніх звернувся голова сільської ради Василь Поліщук, до якого днями, як до керманича села, звернулись односельці з проханням провести загально-парафіяльні збори задля вирішення питання щодо зміни підпорядкування сільської церкви з Московського патріархату до Київського.

Як зазначив Василь Павлович, сам він не має права проводити такі збори, тому запропонував вибрати для проведення зборів представника з ініціативної групи. Громадою для проведення зборів був обраний Петро Черненко.
Під час обговорення питань кожен з присутніх мав змогу висловити свою думку. За підсумками відкритого голосування сільською громадою було вирішено змінити юрисдикцію «Христовоздвиженської парафії Української Православної Церкви Московського Патріархату» на «Христовоздвиженську парафію Української Православної Церкви Київського Патріархату» та оголошено недовіру настоятелю Христовоздвиженської парафії Української Православної Церкви Московського Патріархат протоієрею Іоану.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x