Мер Черкас домагається виділення коштів для хворих, які потребують гемодіалізу

Мер Черкас домагається виділення коштів для хворих, які потребують гемодіалізу

На прес-конференції міський голова Черкас Сергій Одарич проінформував про складну ситуацію з лікуванням людей із нирковою недостатністю. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Лише в Черкасах за минулий рік кількість хворих, які потребують гемодіалізу, зросла вдвічі. Вартість такого лікування для одного пацієнта становить понад 300 тис грн на рік. У міському й обласному бюджетах таких коштів немає.

– Ситуація критична. Однак мені вдалося заручитися підтримкою голови парламентського комітету з питань охорони здоров’я Ольги Богомолець, і вже в проекті змін до Державного бюджету передбачено 400 мільйонів гривень на послуги гемодіалізу по Україні, – розповів Сергій Олегович. – Якщо Верховна Рада підтримає ці зміни, то є надія, що проблема вирішиться.

Міський голова повідомив, що керівник приватної клініки «Фрезеніус» поставив умови, якщо до 2 березня не надійдуть кошти на лікування хворих, то вже 1 квітня закриють клініку.

– З обласного бюджету пообіцяли виділити додатково 8 мільйонів гривень, хоча потрібно для міста майже 24 мільйони, – зазначив Сергій Одарич. – Сподіваюся протягом тижня спільно з головою Черкаської облдержадміністрації Юрієм Ткаченком, депутатами Верховної Ради й міністром охорони здоров’я все-таки знайти вихід.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x