В Черкаському районі вшанували Героїв Небесної сотні

В Черкаському районі вшанували  Героїв Небесної сотні

В Україні вшановують Героїв Небесної сотні. Основні події пройдуть 20 лютого. У цей день загинуло 49 осіб (за час Революції Гідності загинуло понад 100 майданівців). 18 лютого минулого року колони самооборони вирушили до будівлі Верховної Ради України: опозиція цього дня вимагала прийняти в парламенті зміни до Конституції, які б суттєво зменшили повноваження Президента України. Відбулися жорсткі сутички між протестувальниками та міліцією на вулицях Грушевського, Інституцькій та Маріїнському парку.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській РДА.

У сільських бібліотеках району вже протягом місяця триває літературний флеш-моб, присвячений Героям Небесної сотні та учасникам АТО. На цьому тижні уроки пам’яті та патріотичні години пройдуть в усіх загальноосвітніх школах району. Їхні теми перегукуються: «Вічна пам’ять Героям майдану», «Слава Небесній сотні», «Небесна сотня, герої нашого часу», «Небесна сотня, вічна пам’ять», «Пам’яті Героїв Небесної сотні», «Небесна сотня. Пам’ятаємо…», «Бути гідним свободи», «І смерть героїв вкаже нам, як про безсмертя пам’ятати».

20 лютого у селах Білозір’я, Будище, Хрещатик, де встановлено пам’ятні знаки Героям Небесної сотні, буде організовано покладання квітів.

21 лютого у Центрі культури і дозвілля села Білозір’я заплановано провести районний благодійний концерт на підтримку українських військових у зоні АТО.

Нагадаємо, за ініціативи громади після бурхливих подій на Майдані були перейменовані назви центральних площ: у с. Леськи на Героїв Майдану, у Дубіївці – на Героїв Небесної Сотні. З’явилися вулиці Героїв Небесної Сотні у Свидівку та Руській Поляні, вулиця Незалежності у с. Білозір’я, вулиця Андрія Плохого у с. Первомайськ.

На честь загиблих воїнів-прикордонників Навчального центру Держприкордонслужби у Руській Поляні перейменовано 6 вулиць: вулиця майора Віталія Вінніченка, вулиця майора Миколи Зайцева, вулиця старшини Сергія Єпіфанова, вулиця прапорщика Володимира Гречаного, вулиця генерал-майора Ігоря Момота, вулиця майора Ігоря Петріва.

Крім того, пам’ятні знаки Героям Небесної Сотні заплановано встановити в селах Вергуни та Ірдинь, а в Тубільцях мають намір відкрити меморіальну дошку на приміщенні школи, де навчався танкіст Андрій Плохой.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x