Прокуратура встановлює місцезнаходження Тулуба й Ліпандіна

Прокуратура встановлює місцезнаходження Тулуба й Ліпандіна

Прокуратурою Черкаської області активно продовжується робота з розслідування резонансних кримінальних проваджень та перевірки законності дій посадових осіб органів державної влади під час подій Революції Гідності. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба прокуратури Черкаської області.

Так, слідчим відділом прокуратури області притягнуто до кримінальної відповідальності 3 осіб, які обіймали високі посади у виконавчих та правоохоронних органах.
Зокрема, повідомлено про підозру колишньому голові Черкаської ОДА Сергію Тулубу за фактами незаконного звільнення працівника й розтрати бюджетних коштів та колишньому начальнику УМВС України в Черкаській області Володимиру Ліпандіну, який надавав незаконні вказівки щодо застосування фізичного насильства до учасників масових заходів громадського протесту, що проходили в Черкасах 23 – 27 січня 2014 року.
Вказаних підозрюваних оголошено в розшук, наразі вживаються заходи для встановлення їхнього місцезнаходження.
Повідомлено про підозру колишньому заступнику прокурора Черкас, який, будучи старшим групи прокурорів, незаконно погодив повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою громадянам, які не приймали участі в акціях протесту.

Також прокуратурою області направлено до суду 3 обвинувальних акти стосовно 6 правоохоронців за фактами вчинення кримінальних правопорушень, пов’язаних із проведенням акцій протести на підтримку «Євромайдану».
А саме стосовно чотирьох працівників ДАІ, які не вжили заходів щодо припинення правопорушень і пошкодження майна громадян «тітушками» біля приміщення Будинку рад під час акції протесту 27 січня 2014 року, слідчого Соснівського райвідділу міліції за незаконне затримання активіста, а також заступника батальйону ППС, який не припинив дії підлеглих працівників міліції, які 20 лютого минулого року поблизу Золотоніської дамби застосували фізичне насильство та спецзасоби до активістів і журналіста Ігоря Єфімова.

Крім цього, оголошено про підозру 5 слідчим органів внутрішніх справ і 3 колишнім працівникам прокуратури за фактами незаконного затримання, притягнення до кримінальної відповідальності та внесення клопотання до суду про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою особам під час подій «Євромайдану».
Уже завершено досудове розслідування кримінальних проваджень стосовно 2 працівників прокуратури і 3 слідчих міліції. Наразі відповідно до вимог кримінального процесуального законодавства сторони захисту ознайомлюються з матеріалами досудового розслідування.
У рамках кримінальних проваджень вказаної категорії слідчими прокуратури також перевіряється законність дій працівників суду щодо обрання запобіжних заходів громадянам, яких було заарештовано під час акцій протесту.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x