В Одесі громадські активісти та журналісти вчились впливати на прозорість місцевих бюджетів

В Одесі громадські активісти та журналісти вчились впливати на прозорість місцевих бюджетів

12–15 лютого 40 громадських активістів та журналістів з 17 областей України покращили свої навички в моніторингу прозорості місцевих бюджетів. Під час тренінгу в Одесі експерти з Бюро аналізу політики (м. Суми) та Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України» навчили учасників контролювати формування та використання коштів місцевих бюджетів. Черкаську область представляли громадська організація «Молода Черкащина» й видання «Нова Доба».

Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Одеської обласної організації ВГО \”Комітету виборців України\”.

Тренінг проводився в рамках проекту Громадянське суспільство та медіа за прозорі місцеві бюджети, який здійснюється Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» в партнерстві з Transparency International – Україна за підтримки Посольства Фінляндії та Європейського Союзу.
«Тренінг зрештою допоможе місцевим громадам навчитися, як підвищити рівень громадської участі в формуванні та використанні місцевих бюджетів. Ми сподіваємось, що це допоможе зробити місцеві бюджети більш прозорими», – відзначив Анатолій Бойко, голова Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України».
Учасники опанували основи аналізу формування та використання коштів місцевих бюджетів, засади ефективної адвокації та кампаній з інформування громадськості, а також особливості проведення адвокаційних кампаній в Україні. На додаток, учасники тренінгу навчились тому, як формувати громадську думку щодо місцевої бюджетної політики, створювати експертні спільноти та лобістські групи.

В Одесі громадські активісти та журналісти вчились впливати на прозорість місцевих бюджетів

На завершення тренінгу було оголошено конкурс локальних проектів, які направлені на моніторинг рівня доброчесності та прозорості місцевих бюджетів, а також проведення кампаній адвокації та інформування громадськості. В рамках конкурсу буде відібрано 15 проектів з 15 громад, які будуть здійснюватись протягом року: з березня 2015 року по березень 2016 року. Громадськість зможе слідкувати за здійсненням проектів через партнерські ЗМІ. Також громадяни будуть мати змогу взяти участь в публічних заходах, передбачених проектами.

Довідка:
Проект «Громадянське суспільство та медіа за прозорі місцеві бюджети» направлений на зміцнення спроможності місцевих громадських організацій та ЗМІ сприяти проведенню реформ та підвищенню прозорості формування та використання коштів місцевих бюджетів. В рамках проекту, який здійснюється протягом 2 років, вже створено громадське партнерство «За прозорі місцеві бюджети». Партнерство включає близько 40 НУО та ЗМІ з 17 областей України. Цими днями члени партнерства вчаться впливати на міську бюджетну політику для підвищення її прозорості.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x